"Ajkule" sa Hrvatskom: Stari rivali među kojima nema tajni

"Ovaj turnir će biti dobar pokazatelj gdje smo trenutno pred ono najvažnije, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u februaru", rekao je Stefan Vidović

7661 pregleda 62 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Nakon skoro godinu crnogorski vaterpolisti će odigrati zvanični meč.

Posljednji put su u bazenu bili još 26. januara 2020. kada su velikim preokretom savladali Hrvatsku i osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu, a sjutra (18.15 sati) čeka ih duel sa istim rivalom.

Sastaće se u mađarskom Debrecinu u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija za plasman na završni turnir Svjetske lige.

"Ovo je prvo veliko takmičenje nakon godinu. Međutim, tokom ljeta smo bili tri mjeseca zajedno i to nam je puno značilo. Imali smo kratke pripreme prije ovog takmičenja, i sada nas čeka repriza čuvenog meča za treće mjesto iz Budimpešte. Radi se o jednoj od najboljih selekcija na svijetu, sigurno da je u Top 3. Uvijek igra na izuzetno visokom nivou. Znamo koliko Hrvati mogu da budu nezgodni. Ovaj turnir će biti dobar pokazatelj gdje smo trenutno pred ono najvažnije, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u februaru", rekao je Stefan Vidović.

Tri najbolje ekipe iz Debrecina idu na finalni turnir čiji je domaćin Tbilisi (od 26. juna do 1. jula).

Preostali parovi četvrtfinala su Francuska - Grčka i Italija - Mađarska, a već se u polufinale plasirala Španija, koja je u martu prošle godine eliminisala Srbiju.

Ako savladaju Hrvatsku, "ajkule" će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Italijana i Mađara.

"Moramo da pružimo maksimum i da uradimo sve da odigramo dobar meč sa Hrvatskom, pa ćemo vidjeti na kraju ko će biti uspješniji. Dobro se znamo sa njima, nema nepoznanica. Mislim da će odlučiti momenat, sitnice, iako nismo kompletni. U Debrecinu nas čekaju tri jake utakmice, kakav god da bude rezultat, i to je ono najvažnije s ovog turnira", istakao je centar Vladan Spaić.

Naši vaterpolisti su u Mađarsku otputovali bez povrijeđenog Uroša Čučkovića, Dimitrija Obradovića zbog prehlade i Bogdana Đurđića (koronavirus).

Na Gojkovićem spisku za turnir su: Dejan Lazović, Slaven Kandić, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević i Nikola Moskov.

Bonus video: