Ivović: Pobijedili smo jednu od najboljih selekcija na svijetu

Ivović je postigao tri gola, treći kod rezultata 10:8 za protivnika, veoma važan, jer je omogućio "ajkulama" da do kraja ostanu u igri

7857 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Aleksandar Ivović bio je najefikasniji igrač Crne Gore u pobjedi nad Hrvatskom 15:14 nakon peteraca u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija za završni turnir Svjetske lige.

Ivović je postigao tri gola, jedan od njih kod rezultata 10:8 za protivnika, veoma važan, jer je omogućio "ajkulama" da do kraja ostanu u igri.

U finišu je Aleksa Ukropina pogodio za produžetke.

"Plašili smo se kako će sve da izgleda, nakon pauze, a igrali smo protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu. Počeli smo jako dobro, mnogo bolje smo plivali od njih, stvarali šanse i imali zicere, ali nismo koristili. Kako to obično biva sa njima, kada se ne iskoriste priliike, oni povedu na kvalitet i iskustvo", kazao je Ivović.

Crnogorski as ističe da je najvažnije da je ekipa pokazala karakter i da ima samopouzdanje...

"Mislim da smo stekli samopouzdanje osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu. Nismo padali psihički, vjerovali smo da možemo da se vratimo. Na kraju, iskoristili smo novo pravilo sa golmanom u napadu, formirali posljednju akciju sedam na šest i pogodili, a zatim uz malo sreće pobijedili na peterce", kazao je Ivović.