Šćepanović: Zaslužujemo mjesto koje vodi u Tokio, to je ocjena svih u Roterdamu

"Uradićemo sve da izborimo plasman na Olimpijske igre, a mislim da su momci igrama i odnosom to zaslužili. Takvi su i komentari ovdje u Roterdamu", rekao je član stručnog štaba "ajkula"

4320 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Odigraće u Roterdamu još dvije utakmice (polufinale ili finale/za treće mjesto) i dovoljno je slavi u jednoj od njih da osigura vizu za put u Tokio.

"Ajkule" su danas u četvrtfinalu savladale Holandiju (13:7) i to im je peti trijumf u isto toliko mečeva na turniru.

"NIje bilo lako, prije svega psihološki, pripremiti ovu utakmicu. Položili smo ispit i mislim da ćemo sada biti rasterećeniji, iako tek slijede najvažniji mečevi. Igaćemo sa ravnopravnim, malo slabijim ili malo boljim od sebe i to su dueli u kojima može sve da se dogodi. Uradićemo sve da izborimo plasman na Olimpijske igre, a mislim da su momci igrama i odnosom to zaslužili. Takvi su i komentari ovdje u Roterdamu", rekao je član stručnog štaba "ajkula" Miloš Šćepanović.

Marko Petković:

"Očekivali smo da bude teško protiv Holandije. Motivisana je, domaćin je, nadala se da može do OI. Presudio je naš kvalitet i vjerovatno i to što su oni imali pet teških utakmica u grupi. Okrećemo se polufinalu, očekuje se protiv Hrvatske, s kojom se veoma dobro poznajemo. Presudiće detalji i fizička spremma, a tu smo mnogo dobri u ovom trenutku", kaže Petković.

Vladan Spaić:

"Četvrtfinale uvijek nosi neku težinu, donosi nervozu. Ali, mislim da smo iznijeli meč kako treba, slavili smo ubjedljivo i sada možemo da mislimo o polufinalu. Na korak smo od Tokija i svi ćemo dati sve što imamo da to ostvarimo", istakao je Spaić.

Bonus video: