Gojković: Nikad jači olimpijski turnir

"Biće izjednačeno, a meni je posebno drago da smo na nivou gdje možemo da igramo sa svima. To nije bilo realno prije dvije godine", rekao je selektor "ajkula"

10155 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je prokomentarisao žrijeb za Olimpijske igre gdje "ajkule" čekaju dueli u grupi sa Španijom, Srbijom, Hrvatskom, Australijom i Kazahstanom.

"Veoma je teška grupa. Znalo se da će jedna grupa biti veoma teška. Olimpijske igre su izuzetne, a postojala je mogućnost i da četvrta ekipa iz kvalifikacija ode u Tokio umjesto Južne Afrike. Ako bi se to dogodilo, pa da Rusija ode na OI - mislim da bi ovo bio najjači olimpijskir turnir, kada bi se gledao ukupan broj jakih reprezentacija. Biće izjednačeno, a meni je posebno drago da smo na nivou gdje možemo da igramo sa svima. To nije bilo realno prije dvije godine. Vjerujem da imamo čemu da se nadamo, ali treba ostati na zemlji i napraviti dobar plan priprema. Samo da svi budu zdravi".

O posljednjem meču u Roterdamu protiv Grčke:

"Dobro je pobjedom završiti turnir, protiv ekipe koja je u samom vrhu svjetskog vaterpola. Nije bilo lako igrati meč koji ne znači puno, jer smo se svi bili ispraznili. Slavili smo na kraju i na pravi način okončali kvalifikacioni turnir, sa izuzetnom igrom i hemijom u timu, što je glavni preduslov. Moramo da budemo zadovoljni plasmanom na OI, a pobjeda protiv Grka na kraju je samo potvrda ono što smo uradili".

O kontinuitetu dobrih rezultata i problemima u crnogorskom vaterpolu:

"Nemamo vrhunske uslove, prije svega u infrastrukturi. Znamo probleme koje imaju igrači Primorca, kojih bi možda sada bilo i više u reprezentaciji da nisu morali tri godine da treniraju u Budvi. Taj bazen jednostavno mora da se završi i može za mjesec ako ima volje. Čeka se i zatvoreni bazen u Herceg Novom, veliki bazen u Podgorici bi brzo trebalo da se pokrije... Na krilima ovih rezultata treba da nastavimo da radimo. Mora da se planira za narednih desetak godina, ima osnova za to. Ne bih volio da ovo prođe kao priča poslije uspjeha, niti bih volio da ispadne da se žalimo, jer smo mi i ovako uradili sve planirano, dali sve... Ali, mislim da je dobar momenat da se stanje u kompletnom sportu podigne na neki veći nivo", zaključio je Gojković.

Bonus video: