Vičević protiv Marića - bira se prvi čovjek Vaterpolo saveza

Čeka se nasljednik Dejana Bajića, kojem je istekao mandat još sredinom decembra prošle godine

5097 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore danas dobija novog predsjednika, popuniće se mjesto koje je upražnjeno od sredine decembra prošle godine kada je istekao mandat Dejanu Bajiću.

I to je ono što je izvjesno, a neizvjesno je ko će ga naslijediti na mjestu prvog čovjeka crnogorskog vaterpola. Zvanično postoje dva kandidata - Đuro Marić, koji je inače donedavno bio predsjednik Skupštine VPSCG, te Mirko Vičević, proslavljeni vaterpolista.

Početak Izborne skupštine je zakazan za 17 sati u podgoričkom hotelu "Ramada", a pravo glasa na njoj ima 10 klubova.

Po tri predstavnika - dakle tri glasa - imaju najveći klubovi Primorac i Jadran, po dva Budvanska rivijera i Kataro. Svi ostali klubovi "vrijede" po jedan glas - Budućnost i Verde (iz Podgorice), nikšićki Baterflaj i Nikšić, te Stari grad i Orka iz Budve.

Vičević je dvije sedmice prije nego je Bajiću istekao mandat najavio kandidaturu, kasnije je prozvao Vaterpolo savez da namjerno odugovlači sa sazivanjem Skupštine.

"Odluku da se kandidujem sam donio nakon razgovora sa predstavnicima klubova, nakon što sam osjetio da imam njihovu podršku. Da su u Savezu do sada imali svog kandidata, ne bi se ovoliko čekalo", rekao je Vičević za "Vijesti" početkom februara.

Marić je, s druge strane, u momentu dok je još samo nezvanično bio kandidat za predsjednika, najavio Izbornu skupštinu za kraj februara, nakon što se završe kvalifikacije za Olimpijske igre.

Tako će posljednji dan marta dati odgovor kome u ruke ide mandat na četiri godine.

Vičević ili Marić biće treći predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, nakon što je Srđan Kovačević bio na čelu od 2006. do 2016, a Bajić od 2016. do 2020. godine.

Bonus video: