Počinje rasplet: Čeka se finale Primorac - Jadran

Novljani žele sedmu titulu zaredom, Kotorani prijete

3484 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Vaterpolisti Jadrana godinama nemaju konkurenciju u crnogorskom šampionatu, osvojili su šest titula zaredom, a ove sezone je - makar se tako čini - dominacija Novljana na velikom ispitu.

Pravi izazivač je Primorac, najbolji tim u regularnom dijelu prvenstva koji je upisao pet pobjeda u šest mečeva, u tom nizu jednom je savladao i bokeljskog rivala i najavio veliku borbu za trofej na koji čeka još od 2008.

Za vikend startuju polufinalni dueli plej-ofa, igra se na dvije pobjede, a parovi su Primorac - Kataro i Jadran - Budvanska rivijera.

Danas će u bazen kotorski rivali - meč se igra u Budvi od 18 sati i nema dileme da je Primorac apsolutni favorit. Prvi meč Jadrana i Budvana je sjutra u Igalu, takođe od 18 časova.

"Ne bježimo od uloge favorita, ali znamo da ćemo morati dobro da se namučimo da bismo tu ulogu opravdali. Najvažnije je da budemo ozbiljni i da dođemo do finala, gdje svi očekuju da nam rival bude Jadran. Kako god, očekujem puno uzbuđenja u finalnim duelima, a mnogo puta smo do sada rekli da želimo titulu", rekao je centar Primorca Miroslav Perković.

Kataro je jedina ekipa koja u regularnom dijelu nije osvojila ni bod, ali je odigrala nekoliko dobrih utakmica protiv objektivno kvalitetnijih protivnika.

"Primorac je favorit za plasman u finale, a nama ostaje da probamo da iznenadimo, uradimo sve da makar jednom slavimo. Imali smo dugačku pauzu, ali smo nedavno pružili jak otpor Jadranu. To nam daje vjeru da možemo da budemo na nivou i protiv gradskog rivala", istakao je adut Katara Dušan Milaš.

Druge utakmice su zakazane za 14. odnosno 15. april, a eventualne majstorice bi se igrale 17. aprila.

Početak finalne serije - koja se igra na tri pobjede - planiran je za 28. april. Igraće se i za treće mjesto, i to na dvije pobjede - termini su 21, 24. i 27. april.

Bonus video: