Neočekivana majstorica - Primorac pod pritiskom, Kataro sanja novu senzaciju

Kotorski rivali se sastaju u subotu u Budvi, pobjednik ide u finale na megdan Jadranu

3935 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Primorac i Kataro u subotu u Budvi igraju majstoricu polufinala plej-ofa prvenstva Crne Gore za vaterpoliste.

Malo ko je očekivao da će uopšte i doći do treće utakmice, ali Kataro je u srijedu pokazao zube - slavio je nakon peteraca (12:11) i sačuvao šanse da senzacionalno dođe do finala.

"Kataro ima određeni kvalitet koji nije za potcjenjivanje. To je pokazao i tokom regularnog dijela prvenstva. Nismo bili maksimalno ozbiljni, pristup nekih igrača je bio veoma loš i to se prenijelo na cijelu ekipu", rekao je član stručnog štaba Primorca Vido Lompar i dodao:

"Vodili smo i 9:6, a posljednjih 10 minuta nismo dali gol. Kataro se borio i zasluženo pobijedio. Nama je to kazna za ono što nismo ispoštovali, ali smo svjesni da smo i dalje favoriti i da treba da pokažemo karakter", istakao je Lompar.

Kataro je prevazišao očekivanja, ali ne želi da se na tome zaustavi - juri još jednu senzaciju protiv gradskog rivala.

"Vjerovali smo do kraja, iako smo sve vrijeme gubili. Stigla je nagrada. Pripremićemo se za majstoricu najbolje što možemo,a trebaće nam i malo sreće", rekao je trener Katara Ivan Bjelobrković.

Meč se igra od 18 sati, a pobjednik ide na megdan Jadranu, koji je u polufinalu u dva meča bio bolji od Budvanske rivijere.

Početak finalne serije - koja se igra na tri pobjede - planiran je za 28. april. Igraće se i za treće mjesto, i to na dvije pobjede - termini su 21, 24. i 27. april.

Bonus video: