Đuro Marić novi predsjednik Vaterpolo saveza Crne Gore

Za potpredsjednika je izabran proslavljeni crnogorski vaterpolista Antonio Petrović, Draško Brguljan član UO

20510 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je dobio novog predsjednika - na današnjoj Izbornoj skupštini je povjerenje dobio Đuro Marić.

"Na XI sjednici Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, koja je održana danas u Podgorici, u hotelu Ramada, za novog predsjednika Saveza izabran je dr. Đuro Marić.

Skupštini je prisustvovalo 11 od 18 delegata (16 pravo glasa), od čega devet koji su imali pravo glasa su jednoglasno podržali kandidaturu gospodina Marića. Podsjećamo, Skupština je sazvana na inicijativu dva najveća crnogorska kluba - Jadrana i Primorca, uz zahtjev osam delegata i četiri kluba, kako je predviđeno Statutom VPSCG.

Za potpredsjednika Saveza izabran je proslavljeni crnogorski vaterpolista Antonio Petrović, dok je predsjednik Skupštine izabran je Mirza Krcić, predstavnik VPK Primorac.

Vaterpolo i plivački savez
foto: Wpolo.me

Izabran je i Upravni odbor VPSCG koji, pored predsjednika i potpredsjednika, čine Aleksandar Bojanić (PK Baterflaj Nikšić), Miloš Mračević (PVK Jadran), Dejan Bajić (direktor "Generali osiguranja" i doskorašnji predsjednik Saveza), te kapiten A reprezentacije Draško Brguljan.

Preostala mjesta biće opredijeljena za sponzore VPSCG", stoji u saopštenju Saveza.

Marić je bio jedan od dva kandidata za mjesto prvog čovjeka VPSCG, a drugi - Mirko Vičević - danas se nije ni pojavio na sjednici koja je održana u Podgorici.

Vičević je juče poručio da je sazivanje Izborne skupštine urađeno nezakonito i istakao da je prekršen Zakon o sportu, te Statut VPSCG.

Prva Izborna skupština je održana 31. marta, ali je prekinuta.

Tada su se delegati Primorca žalili na to da nije ispoštovan Statut VPSCG i zahtijevali da se sjednica odgodi.

Marić je treći predsjednik VPSCG, nakon što je Srđan Kovačević bio na čelu od 2006. do 2016, a Dejan Bajić od 2016. do 2020. godine.

Bonus video: