Jadran odbranom zaustavio Eger

Nakon dva trijumfa Novljani upisali i prvi remi
0 komentar(a)
Danil Merkulov, Foto: Savo Prelević
Danil Merkulov, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2017. 18:52h

Jadran Carine se odbranio od Egera, primio je samo četiri gola, ali je opšti utisak da nakon remija (4:4) može više da žali od renomiranog protivnika.

Utisak je, ipak, više nego pozitivan - Novljani su nastavili seriju bez poraza u Ligi šampiona, upisali bod nakon dvije pobjede na startu, a ovaj remi bi mogao da dobije na važnosti tek za desetak dana kada crnogorski šampion gostuje Steaui u Bukureštu.

Jadran je dva puta vodio u utakmici koju su obilježile čelične odbrane i golmani Slaven Kandić i Branislav Mitrović (1:0 i 4:3), a Eger je u tako tvrdom meču čak dva gola dao iz peteraca kada su pogađali Strahinja Rašović za 2:1 i Norbert Hošnjanski za plus dva (3:1)...

Rezultat dobija na značaju i ako se zna da naš predstavnik nijednom nije pogodio mrežu Mitrovića u napadu s igračem više. Srećom, sve promašaje pred golom Mađara nadomjestilo odlično izdanje odbrane, koja je tek na momente „pucala” pred favoritom.

Strijelci za tim sa Škvera su bili Vladan Spaić, Aleksa Ukropina, Đuro Radović i Danil Merkulov, koji je pogodio za 4:3 pet minuta i 41 sekundu prije kraja. Remi je potpisao Hošnjanski tridesetak sekundu kasnije...

"Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo se kasnije mnogo mučili da ugrozimo gol protivnika. Eger je u većem dijelu meča bio u vođstvu, dao je i dva peterca, a mi smo u napadu, pogotovo s igračem više, promašili praktično sve. Igrali smo protiv vrhunske ekipe i na kraju sam zadovoljan ishodom, jer smo vidjeli zaista jake odbrane na obje strane", poručio je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Eger je upisao remi nakon poraza i pobjede u prva dva kola grupe B.

"Početak meča nije bio loš za nas, a onda smo pomislili da ćemo zahvaljujući pojedinačnom kvalitetu lakše doći do pobjede. Znali smo, ipak, da Jadran ima određeni kvalitet u oba prvca i da može da nam stvori probleme. Mislim da je ovaj ishod i najrealniji nakon svega što je viđeno. Moram i da kažem da nisam najzadovoljniji suđenjem", istakao je trener Egera Norbert Dabrovski.

REZULTATI 3. KOLA

GRUPA A: Hanover - Jug 6:13, Partizan - Dinamo M. 10:14, Barseloneta - OSC 12:6, Breša - Olimpijakos 6:7.

Tabela: Olimpijakos 7, Dinamo Moskva, Jug, OSC 6, Barseloneta 4, Hanover, Breša 3, Partizan 0.

GRUPA B: Jadran Carine - Eger 4:4, Pro Reko - Steaua 15:6, Špandau - Solnok 10:9, Sabadelj - Alfen 12:10.

Tabela: Pro Reko 9, Jadran Carine 7, Špandau, Solnok 6, Eger 4, Sabadelj 3, Steaua, Alfen 0.

Jadran Carine - Eger 4:4 (1:0, 0:2, 2:1, 1:1)

Herceg Novi - Bazen Instituta "Simo Milošević". Gledalaca: 700. Sudije: Vojevodin (Rusija), Severo (Italija). Igrač više: Jadran Carine 7 (-), Eger 6 (2).

Jadran Carine: Kandić (13 odbrana), Ukropina 1, Popadić, Kriještorac, D. Baničević, Merkulov 1, B. Baničević, Gardašević, Radović 1, Spajić 1, Drašković, Petković, Tešanović, Mijušković.

Eger: Mitrović (15 odbrana), Anđal, Rašović 1, Avramović, Hošnjanski 2, Lorinc, Deker, Kovač, Čučković, Vlahopulos 1, Bedo, Harai, Čisar.

Bonus video: