Novljani protiv Mladosti: Da se vidi ko je druga snaga na Jadranu

Pred ovaj duel Novljani imaju 13 bodova na trećem mjestu, dva manje od „žabaca“ na drugoj poziciji, a pet od lidera Juga koji će gotovo izvjesno i biti prvi na kraju regularnog dijela
0 komentar(a)
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.11.2017. 09:42h

Posljednje kolo regionalne A1 lige u 2017. godini donosi derbi u Zagrebu - Jadran Carine gostuju Mladosti (20,30 TV Arenasport), ekipi koja mu je i konkurent za drugo mjesto.

Pred ovaj duel Novljani imaju 13 bodova na trećem mjestu, dva manje od „žabaca“ na drugoj poziciji, a pet od lidera Juga koji će gotovo izvjesno i biti prvi na kraju regularnog dijela.

Jadranov niz od osam pobjeda u svim takmičenjima je pomalo iznenađujuće završen u prošlom kolu regionalne A1 lige protiv Partizana (7:7), ali u timu sa Škvera svi vjeruju da bi protiv Mladosti mogla da krene nova serija uspjeha...

"Mladost je jaka ekipa, ali je veoma dobro poznajemo. Igrali smo na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona i pobijedili ih u Zagrebu, ali to sada ne mora ništa da znači. Očekujemo potpuno drugačiji meč, a mislim da je ključ da zaustavimo centre Zagrepčana, jer su tu najjači", rekao je golman Jadrana Slaven Kandić.

Mladost je u prošlom kolu savladala Primorac u Budvi i dala mu čak 16 golova, a jedini poraz do sada u A1 takmičenju je upisala protiv Juga (11:8).

"Imamo kvalitet da savladamo Mladost. Ipak, nikada nije lako igrati u Zagrebu i toga smo svjesni. Trijumf bi nam dobro došao, pogotovo za samopouzdanje, jer slijede bitni mečevi", istakao je Kandić.

Crnogorskog šampiona već u srijedu čeka novi nastup u Ligi šampiona u kojoj ima dvije pobjede u prva dva kola, a rival će biti Eger.

Budva i Primorac mečeve sedmog kola igraju sjutra.

Budvani su totalni autsajderi na svom bazenu protiv Juga, dok kotorska ekipa gostuje Primorju u Rijeci.

Nastavlja se i A2 liga - Kataro sjutra u Budvi čeka Zadar, uz Solaris jedinu ekipu bez bodova u prvih šest kola.

Bonus video: