Brguljan: Odigrali smo fantastičnu odbranu; Gojković: Svako u finalu želi da pobijedi

„Ajkule” savladale Grčku 8:4, u finalu sa Italijom ili SAD

5802 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Wpolo.me
Foto: Wpolo.me

Peti meč u Tbilisiju, peta ubjedljiva pobjeda vaterpolista Crne Gore na finalnom turniru Svjetske lige.

Tm Vladimira Gojkovića je treći put ove godine savladao Grčku, i to istim rezultatom kao u grupi na olimpijskim kvalifikacijama u Roterdamu (8:4).

„Moramo da budemo zadovoljni. Prije svega, čestitke igračima, veliki dio njih je bio u lošem stanju juče, ali su se oporavili koliko su mogli i svi su htjeli da igraju”, podsjetio je Gojković na probleme sa stomačnim virusima.

Treću titulu u Svjetskoj ligi, „ajkule” će tražiti protiv pobjednika meča Italija - SAD.

„Zadovoljni smo ulaskom u finale, dobili smo jaku reprezentaciju i sad čekamo narednog rivala. Svako u finalu želi da pobijedi, uradićemo sve što je u našoj moći da oporavimo igrače za taj meč”, jasan je Gojković.

Kapiten Draško Brguljan je dao jedan gol, ali je odlučila igra pred mrežom Petra Tešanovića.

„Odigrali smo fantastičnu odbranu, napravili smo maltene dvije-tri greške i primili golove. Ostalo je bilo savršeno, Tešanović je branio odlično. Zasluženo smo pobijedili. Došli smo ovdje po medalju, ko god nam bude rival u finalu imaćemo veliku utakmicu. Zato smo i došli, da bismo se pripremili za Olimpijske igre, a u finalu je uvijek lijepo pobijediti”, naglasio je Brguljan.

Marko Petković je zadovoljan što ekipa konstantno podiže formu i nada se da će tako biti do Olimpijskih igara u Tokiju.

„Ova pobjeda nam puno znači, prije svega na dizanju samopouzdanja i timskog duha. Dueli sa dva izuzetno jaka grčka centra su nam pomogli da izvježbamo neke zonske odbrane koje se trudimo da dovedemo blizu savršenstva”, istakao je Petković.

Bonus video: