Jadran ubjedljiv protiv Primorca

Novljani sigurni u bokeljskom derbiju
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2017. 20:01h

Ništa novo nije viđeno u crnogorskom vaterpolu, vaterpolisti Jadran Carina su bez problema riješili još jedan bokeljski derbi protiv Primorca.

Sve je u Budvi, gdje Primorac ove sezone igra domaće mečeve, bilo stvar rutine za Novljane - slavili su rezultatom 11:4, upisali osmu pobjedu u svim takmičenjima u nizu, a četvrtu zaredom u regionalnoj A1 ligi.

Sve je od starta derbija nagovještavalo da će to biti još jedan siguran trijumf ekipe Vladimira Gojkovića, iako su Kotorani u prvih desetak minuta pokazivali želju da ugroze favorita.

U drugom minutu druge četvrtine golom Antonija Petrovića Primorac je smanjio na 2:1, a isti igrač je potom i pogodio za 5:2...

"Vidjelo se i da smo umorni od napornog ritma utakmica, ali zadovoljan sam zato što smo dominirali. Imali smo pad u igri kod rezultata 5:1, to je nešto što smo mogli da izbjegnemo", rekao je Gojković.

Primorac je najbliži protivniku bio početkom drugog poluvremena kada je Aljoša Mačić smanjio na 5:3, da bi kod 6:3 za Novljane Damir Crepulja dobio treću ličnu grešku, čime su šanse tima iz drevnog grada da napravi podvig bile bitno umanjene.

Kako god, Primorac nije bio dorastao protivnik, a aktuelni šampion je meč završio serijom 3:0 koju su kreirali Vladan Spaić, Danil Merkulov i Dimitrije Kriještorac, momak koji je ljetos kapicu bivšeg prvaka Evrope zamijenio Jadranovom.

Gojković: Naporan ritam mečeva čini svoje

Trener Jadrana Vladimir Gojković je zadovoljan pobjedom, ali i generalno učinkom u sezoni do sada, jer je njegov tim izgubio samo dvije utakmice.

Bolji je bio Jug na startu regionalnog takmičenja, kao i ruski Spartak na drugom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona.

"Mislim da smo do sada prevazišli sopstvene mogućnosti. Igrali smo zaista dobro neke utakmice, bilo je i onih kojima nisam najzadovoljniji, ali moramo imati u vidu da je ovo mlada ekipa i da neki igrači tek treba da stiču iskustvo", rekao je Gojković i dodao:

"Umor je evidentan i sada ćemo imati malo prostora da osvježimo ekipu. Dobro smo krenuli i u Ligi šampiona, imamo dvije pobjede, a u narednom meču dočekujemo Eger. Ako slavimo i u tom susretu, mada Mađari zaista igraju dobro, apetiti u Evropi će biti veći. Ipak, ne prijetimo Egeru, ali imamo šansu protiv svih na svom bazenu", kazao je Gojković.

Kapiten Primorac Antonio Petrović priznaje da je očekivao više od derbija.

"Očekivali smo bolju partiju. U odbrani smo i pokazali napredak u odnosu na neke prethodne mečeve, ali sve je to malo da bi se zaprijetilo Jadranu, koji nas je zasluženo savladao. Imamo problem što niti treniramo niti igramo na svom bazenu, a ni atmosfera na tribinama nije ista", istakao je iskusni bek.

Primorac - Jadran Carine 4:11 (0:2, 2:3, 1:1, 1:5)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 250. Sudije: Rak (Hrvatska), Stanojević (Srbija). Igrač više: Primorac 6 (-), Jadran Carine 7 (3).

Primorac: Šubladze (10 odbrana), Matković, Crepulja, Petrović 2, Gluhaić, Gopčević, Mačić 1, Vukmirović 1, Latinović, Grgurević, Vukasović, Paunović, Radnjić, Todorović.

Jadran Carine: Kandić (osam odbrana), Ukropina 1, Popadić 1, Kriještorac 1, D. Banićević, Merkulov 3, B. Banićević 2, Gardašević, Radović, Spaić 1, Drašković, Petković 2, Tešanović (jedna odbrana), Mijušković.

Galerija

Bonus video: