Jadran ima za čime da žali, Primorac izvukao maksimum

Novljani propustili šansu u Solnoku, Kotorani upisali jednu pobjedu u Splitu

4773 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Katalin Balázs
Foto: Katalin Balázs

Jadran i Primorac su završili evropski put.

Novljani su bili veoma blizu da prođe drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, Kotorani vjerovali do posljednjeg kola, ali realnost je da crnogorski vaterpolo ove sezone neće imati predstavnika u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

Na kraju, više žali svakako Jadran - samo sekund ga je dijelio od pobjede nad Savonom (11:11) u posljednjem kolu turnira u Solnoku. Taj trijumf bi ga i odveo u plej-of...

Prošli su Solnok i Savona, koja je do drugog mjesta stigla sa sva tri remija.

"Drago mi je što je mlada ekipa pokazala da može da se nosi sa jakim timovima kao što su Solnok, Savona i Vuljagmeni. Žao mi je što nismo pobijedili u posljednjem meču i izborili plej-of, mislim da smo pristupom i igrom to zaslužili. Ali, nedostajalo je iskustva i sreće u nekim momentima da i ovaj duel, kao i onaj juče protiv Vuljagmenija, privedemo kraju na pravi način", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Ipak, nema razloga za nezadovoljstvo.

"Sve ovo je dodatni motiv za moj tim, potencijal je tu i nadam se da ćemo uspjeti da ga razvijemo onako kako želimo", kazao je Radanović.

Primorac je u subotu savladao Oradeu u Splitu, prije toga je poražen od domaćina Jadrana, a u ključnom duelu za prolaz je danas glatko izgubio od Barselone - 14:10.

"Možda smo mogli i bolje, ali mislim da smo u ovom trenutku dali maksimum. Nismo u pravoj formi, problemi s bazenom su standarni, ali vjerujem da smo odradili dobar turnir. Upisali smo jednu pobjedu, možda je i ona bila iznenađujuća, ali protiv Barselone se vidjelo da su kvalitetnija ekipa od nas", istakao je kapiten kotorske ekipe Marko Gopčević i nastavio:

"Ove utakmice su bitne za mlade igrače, bitne su i nama starijima kako bismo se pripremili za nastavak sezone u regionalnoj ligi, ali i na domaćoj sceni gdje želimo da konačno dođemo do trofeja i obradujemo navijače", zaključio je Gopčević.

Sa turnira u Splitu su plasman obezbijedili Jadran i Barselona.

U plej-ofu će igrati: Solnok, Savona, Crvena zvezda, Mladost, Berša, OSC, Jadran Split i Barselona.

Žrijeb bi trebalo da bude u utorak, a termini utakmica su 16. i 20. oktobar.

Bonus video: