Finale koje garantuje uzbuđenja: Bokeljski obračun u Podgorici

Vaterpolisti Primorca i Jadrana večeras od 19 sati u Podgorici igraju finale Kupa Crne Gore

2883 pregleda 2 komentar(a)
Borba za trofej na neutralnom bazenu, Foto: Wpolo.me
Borba za trofej na neutralnom bazenu, Foto: Wpolo.me

Vaterpolisti Jadrana i Primorca su na dva polufinalna turnira Kupa Crne Gore pokazali najviše, upisali su po pet pobjeda u šest utakmica, a sada je vrijeme za konačni obračun. Najveći rivali boriće se za prvi trofej u sezoni u takmičenju u kojem odavno dominiraju - večeras u Podgorici jure 11. pehar zaredom u Kupu.

- Biće teško i neizvjesno, jer mislim da su timovi ove sezone izjednačeni. Nezahvalno je reći ko je u ovom momentu kvalitetniji, ali očekujem da finale bude prava poslastica za sve ljubitelje vaterpola - rekao je trener Jadrana Petar Radanović i dodao:

- Ove sezone smo upisali po pobjedu u međusobnim duelima, a sada očekujem da moj tim bude bolji nego u tom posljednjem meču. Znam da nije realno da mlada ekipa igra ozbiljno u kontinuitetu, ali se nadam da ćemo sve to da prevaziđemo i budemo pravi u finalu.

Kapiten Jadrana Marko Petković očekuje pravi derbi u bazenu SC “Morača”.

- Imali smo poteškoća u posljednjih mjesec, jer smo ostali bez svog bazena, ali sada znamo kako je bilo Primorcu koji je taj problem imao četiri i po godine. Ovakav sistem takmičenja donosi žar, a posljednja međusobna utakmica je pokazala da su ekipe sličnog kvaliteta i očekujem veliku borbu - istakao je Petković.

Jadran ima naviku osvajanja trofeja, ali...

- Podmladili smo tim i dosta momaka igra za prvi trofej u karijeri. Vjerujem da Primorac ima ogromnu želju da slavi, jer nije odavno to uradio, ali ta želja ne smije da bude veća od naše - poručio je Petković.

Kotorani su samo jednom osvojili Kup Crne Gore - 2009. godine.

- Mislim da je Jadran bolja ekipa od nas, a posljednja utakmica koju smo odigrali u Budvi pokazuje da mi napredujemo. Ipak, teško da ćemo rivala ponovo spriječiti da postigne gol 20 minuta. Novljani su iskusniji, mislim i da su uigraniji, jer smo mi tek posljednjih mjesec počeli ozbiljnije da radimo - kaže trener Primorca Ranko Perović.

Sve to je na strani Jadrana, a šta je šansa Primorca?

- U našu korist ide želja da konačno osvojimo trofej. Vidjećemo koliko je to realno, ali ćemo pokušati da odigramo najbolju utakmicu i da dođemo do pehara. Mi napredujemo, to je činjenica, ali trofeji su posljedica velikog rada i velike organizacije - navodi Perović.

I kapiten Kotorana Marko Gopčević vjeruje da će biti uzbuđenja.

- Koncentracija je ključ u finalu. Siguran sam da će biti interesantno za gledanje i da će svi igrači u ovom trenutku dati sve. Moguće je i da jedan potez pojedinca napravi razliku - zaključio je Gopčević.

Finale počinje u 19 časova, a u 17 će se u duelu za treće mjesto sastati Budvanska rivijera Budva i Kataro.

Bonus video: