Jadran protiv Marseja: Odbrana vodi u elitu

Crnogorski šampion brani pobjedu od 7:6 iz Francuske
0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.10.2017. 09:02h

Podvig i plasman u Ligu šampiona ili eliminacija i utješna nagrada zvana Evrokup - pred vaterpolistima Jadran Carina su dva puta nakon večerašnjeg duela protiv Marseja u Igalu (19).

Ni odlazak u Evrokup nije mala stvar za Novljane, ali sportski je juriti takmičenje koje je i kvalitetnije - elitu u kojoj će igrati 16 ekipa u grupnoj fazi.

Jadran ima dobar rezultat iz Francuske, slavio je u subotu sa 7:6 i napravio dobru uvertiru za revanš. Ali, taj jedan gol prednosti iz lučkog grada ne garantuje ništa - svi su u Novom svjesni da ih čekaju 32 minuta velike borbe protiv Miloša Šćepanovića, Bogdana Đurđića i družine...

"Poraslo nam je samopouzdanje nakon meča u Marseju i vjerujemo da možemo do rezultata koji bi nam donio plasman u Ligu šampiona", rekao je centar Jadrana Vladan Spaić.

A pozitivan rezultat je sve osim poraza, jer bi Jadran i remi odveo u elitu.

"Ne mislimo o tome. Bitno je samo da mi budemo na nivou koji se traži od nas. Posebno mislim na igru u odbrani, jer moramo da pronađemo način da zaustavimo Đurđića, Konstantin-Bikarija, Vukičevića... Ako odradimo odličan posao pred svojim golom, mislim da možemo da se nadamo prolazu, iako neće biti lako ni u napadu, jer gol protivnika čuva Šćepanović, a o njemu ne treba trošiti riječi", istakao je Spaić.

Upravo je Spaić najzaslužniji što je Jadran stigao do plej-ofa, jer je u presudnom meču na drugom kvalifikacionom turniru dao čak pet golova Mladosti.

"Jednostavno je - potrebno je da cijela ekipa da sve što ima u ovom susretu. Takođe, nadam se i da će publika doći u velikom broju, jer mladom timu to mnogo znači", istakao je Spaić.

Večeras pada odluka i u preostala tri meča plej-ofa. Mađarski OSC je praktično završio sve oko plasmana u Ligu šampiona, jer je u prvom meču u Volgogradu deklasirao Spartak rezultatom 14:7.

Sastaju se još Sabadelj - Crvena zvezda (prvi meč u Beogradu je završen bez pobjednika - 6:6), a u Kazanju će snage odmjeriti Sintez i Breša.

Italijani revanš dočekuju nakon trijumfa od 11:9 na svom bazenu...

Bonus video: