Jadran napravio "brejk" u Marseju i primakao se eliti

Revanš je u srijedu u Igalu
1 komentar(a)
Danil Merkulov VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Danil Merkulov VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.10.2017. 18:27h

Jadran Carine ima otvorenu, gotovo idealnu situaciju kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju.

Crnogorski šampion je u prvom meču plej-ofa savladao Marsej u gostima rezultatom 7:6 i došao na korak od plasmana u elitu, drugi put u posljednje tri godine.

No, trijumf od jednog gola razlike, koliko god bio poželjan, nije razlog da Jadran već sada slavi - potrebno je da pobjedu iz Francuske „odbrani” i u Igalu u srijedu...

Jadran je uglavnom kontrolisao stvari u Francuskoj, a ključnu prednost je stvorio sredinom posljednje četvrtine kada je golom Vladana Spaića poveo sa 7:5.

Centar domaćina Aleksander Kamarasa je potom postavio konačnih 7:6...

Đuro Radović i Danil Merkulov su po dva puta matirali crnogorskog golmana među stativama Marseja Miloša Šćepanovića, a po jednom su pogađali Filip Gardašević, Spaić i Dragan Drašković.

Kod domaćina se jednom upisao bivši vaterpolista Budve Bogdan Đurđić, Kamarasa je bio strijelac dva puta, a golove su postizali i Nikola Konstantin-Bikari, Romen Marion-Verno i Dušan Marković.

Plasman u Ligu šampiona već može da proslavi mađarski OSC, koji je u Volgogradu deklasirao Spartak sa 14:7, a naš Draško Brguljan se jednom upisao u strijelce.

Breša je na svom terenu bila bolja od Sinteza sa 11:9 (tri pogotka Mlađana Janovića, dva Vjekoslava Paskovića), dok je Crvena zvezda u Beogradu remizirala sa Sabadeljom (6:6).

Marsej - Jadran 6:7 (3:2, 1:1, 1:3, 1:1)

Marsej - Gradski bazen. Sudije: Kolominjas (Španija), Severo (Italija).

Marsej: Hovhanisjan, Hepelman, Olivon, Konstantin-Bikari 1, Marković 1, Verno, Kremers-Tejlor, Đurđić 1, Marion-Verno 1, Kovačević, Vukičević, Kamarasa 2, Šćepanović.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 2, B. Banićević, Gardašević 1, Radović 2, Spaić 1, Drašković 1, Petković, Tešanović.

Bonus video: