Tešanović: Ovakvu Mađarsku nije lako zaustaviti

"U svakom slučaju okrećemo se narednim mečevima. Ovaj je bio bitan, ali čekaju nas dueli u kojima smo favoriti, treba to da pokažemo i upišemo pobjede", istakao je crnogorski golman

4623 pregleda 2 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Petar Tešanović je jedna od zvijezda u crnogorskoj vaterpolo reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu.

Pokazao je to i na startu protiv Mađarske, u porazu (12:8) upisao je 10 odbrana.

Nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

"Ušli smo dobro u meč, a u prvoj četvrtini primili gol, dva koja je trebalo da izbjegnemo. Poslije su Mađari pokazali zašto imaju najveći napadački potencijal na svijetu", rekao je Tešanović i prokomentarisao rivala:

"Ne možete da pustite neke igrače da šutiraju, jer na svakoj poziciji imaju po najmanje dvojicu opasnih. Neke smo uspjeli da zaustavimo, neke nismo - u svakom slučaju okrećemo se narednim mečevima. Ovaj je bio bitan, ali čekaju nas dueli u kojima smo favoriti, treba to da pokažemo i upišemo pobjede", istakao je Tešanović.

Crna Gora u četvrtak igra sa Gruzijom, dva dana kasnije je rival Brazil.

"Možemo da kažemo da je bilo onako kako smo planirali. Igrali smo nekoliko puta sa Crnom Gorom, znali smo da, iako je to mlad tim, ima sposobnost da odigra na vrhunskom nivou. Zato smo morali da budemo ozbiljni u fantastičnoj atmosferi na tribinama", kazao je čuvar mreže Mađarske Šoma Vogel.

Bonus video: