Gojković: Prepoznavali smo odbranu rivala, ali previše promašivali

"Moramo biti zadovoljni pobjedom, svjestan sam da će biti oscilacija s ovom ekipom", rekao je Gojković

18278 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je pobjedom nad Gruzijom (10:9) praktično osvojila drugo mjesto u grupi A na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Vladimir Gojković vjeruje da je bespotrebna nervoza doprinijela tome da duel bude riješen tek u posljednjim sekundama.

"Vidjelo se da smo krajem druge četvrtine ušli u nervozu. Promašili smo mnogo šansi na odbranu za koju smo se spremali. Svi šutevi, osim u posljednjoj četvrtini, bili su u pravom momentu i iz izgrađenih pozicija, ali nismo pogađali. A i njihov golman je dobro branio. To je unijelo nervozu, mislio sam da ćemo u trećoj četvrtini to nivelisati kad smo poveli tri razlike, ali se Gruzija vratila s dva brza pogotka. Moramo biti zadovoljni pobjedom, svjestan sam da će biti oscilacija s ovom ekipom", rekao je Gojković i dodao:

"Gruzija ima speciifčnu odbranu koja tjera da postaješ nervozan ako promašuješ. Kod 4:1 su promijenili odbranu, igrači su je prepoznali i radili stvari koje je trebalo, ali smo imali veliki broj promašaja sa četiri-pet metara. Vjerujem da nam se ne bi ponovilo, ali nije slučajno i moramo raditi na šutu", istakao je Gojković.

Crna Gora je bolji utisak ostavila u porazu od Mađara, nego u ovom trijumfu.

"Protiv Mađara je sve izgledalo brzo, dobro s obje strane. Danas je Gruzija usporila utakmicu, vidjelo se da se ni protiv koga ne možemo da se opustimo. Pripremićemo se da protiv Brazila odigramo najbolje moguće", zaključio je Gojković.

Bonus video: