Perković: Promašajima smo dozvolili Gruziji da nas uvede u neizvjesnu završnicu, totalni smo favoriti protiv Brazila

"Specifična je to zona koju igra Gruzija, koju je prije godinu-dvije uvela Breša", rekao je Perković

6672 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Miroslav Perković, jedan od najtalentovanijih centara na planeti, nije mogao da dođe do izražaja u duelu naših vaterpolista protiv Gruzije.

Kako ističe, za to je "kriva" zona koju je igrao rival u duelu koji su "ajkule" riješile u svoju korist - 10:9.

"Specifična je to zona, koju je prije godinu-dvije uvela Breša. Do tada nije igrana ili jeste nekada davno, pa je zaboravljena. Mora da se pravi posebna taktika da bi se "razbila" ta zona i da se dosta uvježbava. Mislim da smo to vrlo dobro radili protiv Gruzije, dolazili u odlične situacije gdje smo imali dva-tri "mahanja", ali njihov golman je bio na nivou i blokovi su bili dobri. Nismo pogađali ono što smo morali, tako smo uveli meč u neizvjestan kraj", rekao je Perković.

Nakon dva meča - naša selekcija ima po poraz (od Mađarske) i trijumf nad Gruzijom.

"To je očekivan učinak. Igrali smo sa Mađarima pred pet hiljada navijača, bila je prelijepa predstava u kojoj smo pokazali da možemo da igramo s njima, iako su dosta iskusniji i individualno bolji od nas. Bilo je neizvjesno, iako je rezultat bio 12:8. Moglo je bolje, ostaje mali žal, ali nismo bili nezadovoljni", istakao je centar Novog Beograda i dodao:

"Protiv Gruzije je nedostajalo sreće, inače bismo ranije riješili meč. Imali smo dosta šuteva, dobre situacije sa četiri-pet metara, ali nismo pogađali. Na kraju je najvažnije da smo upisali pobjedu i gotovo obezbijedili plasman u osminu finala".

Da li je sada, nakon onakve pobjede, tenzija manja?

"Pritisak jeste manji, ali postiji jer smo vidjeli da Gruzija, koja je bila autsajder, može da nam napravi probleme. Nema mjesta opuštanju, moramo da pobijedimo Brazil i tek ako uđemo u četvrtfinale možemo reći da je pritisak manji jer će očekivanja svih biti ispunjena", jasan je Perković.

Sjutra je rival Brazil.

"Brazil je dobra reprezentacija, ali smo totalni favoriti. Ipak, bili smo favoriti i protiv Gruzije, pa je bilo neizvjesno. Moramo da uđemo u meč maksimalno ozbiljno, kao da igramo protiv Mađarske. U tom slučaju neće izostati ubjedljiva pobjeda", zaključio je Perković.

Bonus video: