Popadić: Četvrtfinale je cilj, sada je najvažnija koncentracija

"Znamo da neće biti lako, Japan je u posljednjem meču namučio Hrvatsku u prve dvije četvrtine i svjesni smo da nije jednostavno igrati protiv takve ekipe", kaže Popadić

3345 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Četvrti meč na Svjetskom prvenstvu crnogorski vaterpolisti igraju u nepopularnom terminu - sjutra u 14 sati ih čeka duel sa Japancima u osmini finala.

Time se otvara program duela u borbi za četvrtfinale.

"Pobjeda je imperativ, jer smo zacrtali plasman u četvrtfinale kao cilj na ovom prvenstvu. Znamo da neće biti lako, Japan je u posljednjem meču namučio Hrvatsku u prve dvije četvrtine i svjesni smo da nije jednostavno igrati protiv takve ekipe. Ali, u drugoj polovini meča počinju da padaju i tu vidim šansu da riješimo pitanje pobjednika", rekao je Vlado Popadić.

Recept za pobjedu je naizgled jednostavan protiv tima koji pripada nižem rangu.

"Moraćemo mnogo da plivamo. Japanci imaju specifičan stil igre koji mnoge druge reprezentacije pokušavaju da primijene. Pogotovo u odbrani, ali time se gubi fizička snaga u kasnijoj fazi meča", kazao je Popadić, koji je ovog ljeta pojačao Strazbur.

Sada kada eventualni poraz znači eliminaciju - raste i tenzija.

"Spremamo se isto za svaki meč, s tim da koncentracija sada mora da bude još bolja, jer nemamo pravo na grešku. Znamo koji su nam ciljevi i maksimalno smo motivisani da ih ispunimo", istakao je Popadić.

Bonus video: