Jadran već upisao tri boda protiv Alfena

Novljani u pretposljednjem kolu grupne faze čekaju Holanđane (19 časova)
96 pregleda 1 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
VK Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 28.04.2018. 09:12h

Jadran Carine je apsolutni favorit protiv Alfena (19 časova), tri boda su praktično već upisana, a sjutra će se znati i da li su Novljani i dalje u igri za plasman na finalni turnir Lige šampiona.

Jer, tim Vladimira Gojkovića, naravno pod uslovom da savlada Alfen, zavisi od meča Sabadelj - Špandau (igra se u nedjelju u podne) - ako Njemci slave u Kataloniji crnogorski šampion će ostati bez šansi da ode na F8.

Trijumf Sabadelja ili remi značili bi da Jadran u posljednjem kolu u Berlinu u direktnom okršaju sa Špandauom traži pobjedu za odlazak među osam najboljih ekipa.

"Nadamo se da Sabadelj može do iznenađenja, ali je i pitanje koliko je to realno. Vjerujem da će Špandau pobijediti", rekao je Vlado Popadić.

Kako god se završila,Jadranova evropska avantura je veoma uspješna ove sezone i u grupi je napravljen samo jedan kiks - poraz od Sabadelja u Igalu koji je zakomplikovao borbu za četvrto mjesto.

"Uradili smo mnogo dobrih stvari. Vjerovaćemo do posljednjeg trenutka, ali ne zavisi sve od nas. Alfen je najslabija ekipa u Ligi šampiona, a nama ovaj meč može da posluži i kao priprema za drugi meč finalne serije plej-ofa crnogorskog prvenstva protiv Budve. Za Holanđane se ne može reći da su loši, iako nemaju nijedan bod, tako da moramo da budemo oprezni i da ozbiljnom igrom opravdamo ulogu favorita. Siguran sam u trijumf, a i uvijek je lijepo kada se pobijedi u posljednjem meču na svom bazenu u evropskim takmičenjima", dodao je Popadić.

Upravo je borba za četvrto mjesto i jedina dilema pred posljednja dva kola u grupi B, jer se preostala tri učesnika finalnog turnira već znaju - to su Pro Reko (inače organizator završnice), Eger i Solnok.

Jadran ni u ovom meču ne može da računa na povrijeđenog Aleksu Ukropinu, a pod znakom pitanja je i centar Dušan Banićević.

Bonus video: