Velika pobjeda: Mlade "ajkule" u četvrtfinalu, Baštrica napunio mrežu Španaca

Treća pobjeda naše selekcije za direktan plasman među osam najboljih

15419 pregleda 12 komentar(a)
Juniorska vaterpolo selekcija Crne Gore, Foto: VPSCG
Juniorska vaterpolo selekcija Crne Gore, Foto: VPSCG

Juniorska (U18) vaterpolo reprezentacija se sa tri pobjede u grupi direktno plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Beogradu. Naša selekcija je do trećeg trijumfa došla u derbiju sa Španijom, koju je savladala ubjedljivo - bilo je 11:8 za tim koji vodi Vido Lompar.

Prije današnjeg trijumfa, Crna Gora je opravdala ulogu favorita u duelima sa Kanadom (23:3) i Južnom Afrikom (20:6), pa sa puno optimizma čeka rivala za četvrtfinale u srijedu.

"Ovo je velika pobjeda, protiv jednog od glavnih favorita za tron. Igrali smo odlično, momci su zaslužili ovo nakon svega što su pokazali cijelog ljeta. Plasmanom u četvrtfinale je prvi cilj ispunjen, ali na ovom ne smijemo da stanemo", rekao je Lompar.

Crna Gora je povela 2:0, "furija" preokrenula na 3:2, a nešto više od dva minuta prije kraja druge četvrtine imala i dva gola prednosti - 5:3.

Španija je na odmor pošla sa plus jedan (5:4), da bi uslijedila sjajna igra Crne Gore. Napravljena je serija 4:0 za vođstvo od 10:6, čime je riješeno pitanje pobjednika.

Junak pobjede je bio Neđo Baštrica sa pet golova, dva je postigao Danilo Stupar, a po jedan Balša Vučković, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić i Lazar Vukićević.

Na golu se istakao Andrija Bjelica sa devet odbrana.

"Odmah kreće priprema za četvrtfinale. Želimo da ostvarimo još jedan veliki rezultat crnogorski vaterpolo", poručio je Lompar.

Bonus video: