Bokeljski derbi u Podgorici: Favorit ne postoji

Jadran i Primorac večeras od 19 časova na bazenu „Morača” odlučuju o prvom trofeju u sezoni

4910 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Ishod tri utakmice vaterpolista Jadrana i Primorca u dosadašnjem dijelu sezone garantuje veliku borbu za trofej u Kupu Crne Gore.

Bokeljski rivali su se ove sezone sastajali i u ligaškom dijelu Kupa, te u regionalnoj Premijer ligi, upisali su po pobjedu, viđen je i remi, pa nije jednostavno prognozirati ko ima veće šanse pred večerašnje finale koje na podgoričkom bazenu “Morača” počinje u 19 časova.

Ako ništa drugo, međusobni dueli ove sezone garantuju uzbuđenja na „neutralnom terenu”.

„Imali smo dosta problema sa sastavom tokom sezone, samim tim i dosta oscilacija u igri. Ali, napredujemo, kompletni smo i u dobrom raspoloženju čekamo finale Kupa. Jedino što možemo da obećamo je borba do samog kraja”, rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

U tim se nakon pola godine vratio Uroš Vučurović, spreman je i Jovan Vujović, pa Novljani napadaju trofej koji im je prošle godine izmakao protiv istog protivnika na istom bazenu.

„Iznenađenja su isključena, timovi se dobro poznaju. U jednom meču je sve moguće, odlučuju nijanse, a mi ne možemo da se oslonimo na napad. Ključ uspjeha je u odbrani, ona mora da bude na vrhunskom nivou, a napad može, ali i ne mora da funkcioniše. Nema dileme da će slaviti onaj tim koji bude pravi pred svojim golom”, dodao je Radanović.

Primorac je spreman da odbrani trofej, a da može da bude bolji od Jadrana je pokazao prije petnaestak dana, kada je na Škveru slavio 15:12.

„Vjerujem da će nijanse odlučiti pobjednika. Spremni smo da odbranimo pehar, njemu je mjesto u Kotoru, ali smo i svjesni da moramo da odigramo na izuzetno visokom nivou u oba smjera”, istakao je ljevoruki napadač Primorca Filip Gardašević.

Kotorani su prije sedam dana eliminisani iz Evrokupa, u osmini finala je bolji bio francuski Turkoan.

„Mislim da smo mogli više protiv Turkoana. Nismo imali dovoljno koncentracije i iskustva da koristimo prilike u revanšu, a rival je to znao da kazni”, poručio je nekadašnji vaterpolista Jadrana.

Od 17 sati se, takođe na bazenu SC “Morača”, igra meč za 3. mjesto - sastaće se Kataro i Budvanska rivijera Budva.

Bonus video: