Jadran u Strazburu traži plasman u narednu rundu

Prvi rival je Strazbur večeras od 20.40, a u grupi su i turski Enko sport i italijanski Kanotijeri
57 pregleda 0 komentar(a)
Danil Merkulov VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Danil Merkulov VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.09.2017. 08:07h

Jadran Carine kreće u evropsku sa istim ambicijama kao i prethodnih sezona - cilj je da Novljani izbore grupnu fazu jednog od dva elitna takmičenja,Lige šampiona ili Evrokupa.

Crnogorski šampion počinje od prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, i to na turniru u Strazburu, gdje su pored domaćina protivnici i Kanotijeri iz Napulja i turski Enka sport.

Plasman u drugo kolo kvalifikacija izboriće dvije provplasirane ekipe sa turnira, a rival na startu je Strazbur večeras od 20.40 časova.

U subotu slijedi duel sa Enka sportom (18), a u nedjelju sa Kanotijerijem (12.30).

"Biće nezgodno protiv domaćina, kao i u svakom meču na turniru. Turski tim je pojačan, doveo je Grka Kolomvosa i Burića iz Hrvatske, tako da ima kvalitet, kao i Kanotijeri. U svakoj utakmici moramo da budemo skoncentrisani", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Jadran je jedan od kandidata zca domaćinstvo drugog kola kvalifikacija (igra se od 29. septembra do 1. oktobra), pod uslovom da prođe prvu rundu.

"Mislim da imamo kvalitet da prođemo ovu grupu. Potom je cilj da se plasiramo u plej-of za Ligu šampiona, kao i prošle sezone", dodao je Gojković.

Klub sa Škvera je ljetos doveo Dimitrija Kriještorca iz Primorca, u Novi se vratio i reprezentativac Dragan Drašković, dok su tim napustili Miloš Šćepanović, Stefan Vidović, Stefan Pješivac, Nikola Moskov i Željko Kovačić.

Jadran će u Francuskoj igrati u sastavu: Slaven Kandić, Aleksa Ukropina, Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac, Dušan Banićević, Danil Merkulov, Bojan Banićević, Filip Gardašević, Đuro Radović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Marko Petković i PetarTešanović.

Bonus video: