U finalu lako sa Mađarskom, trofej za Crnu Goru

109 pregleda 1 komentar(a)
Kadetska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Kadetska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 27.08.2017. 20:15h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je prvo mjesto na „Komen kupu”, takmičenje za igrače rođene 2000. i mlađe, koje je održano u zatvorenom olimpijskom bazenu u Nikšiću - izabranici Miodraga Mirovića su u finalu ubjedljivo savladali vršnjake iz Mađarske sa 15:12 (5:2, 4:2, 4:2, 3:5).

Domaća selekcija je vodila od početka do kraja, već u prvoj četvrtini je povela 4:1 i najavila konačan epilog. Crna Gora je najveću prednost imala početkom posljednje četvrtine, kada je povela 14:7...

Najefikasniji u crnogorskom timu bio je Vuk Drašković sa četiri gola, po tri su postigli Danilo Radović i Miroslav Perković, dva je dodao Uroš Vučurović, dok su se po jednom u strijelce upisali Jovan Pržica, Aljoša Mačić i Marko Radanović.

Trener kadetske vaterpolo reprezentacije Miodrag Mirović istakao je činjenicu da je ovo odličan rezultat mladih nada crnogorskog vaterpola pred Evropsko prvenstvo.

"Mediteranski kup bio nam je odlična priprema pred Evropsko prvenstvo na Malti. Naši kadeti igrali su iznad svojih mogućnosti, Mađarska je zaista bila odličan protivnik, a meč protiv nje je zaista bio težak. Ipak, zasluženo smo slavili, igrači su ispoštovali dogovor i bili su strpljiviji tokom susreta", kazao je Mirović.

Naši vaterpolisti su turnir, koji je, ujedno, bio i generalna proba pred Evropsko prvenstvo na Malti, koje će se održati u septembru, završili sa četiri pobjede i remijem.

U grupi su savladali Rumuniju (15:12) i remizirali sa Italijom (9:9), potom su u četvrtfinalu pobijedili Grčku (9:6), te danas u polufinalu Hrvatsku nakon boljeg izvođenja penala sa 17:16, nakon što je regularni dio meča završen neriješeno 11:11 (2:2,3:2, 3:4, 3:3).

U tom meču, najefikasniji u našoj selekciji bio je Drašković sa četiri gola, Radanović je postigao tri...

Treće mjesto je na kraju zauzela Španija, koja je nakon penala savladala Hrvatsku sa 15:14 (regularni dio meča je završen 11:11).

U meču za peto mjesto Srbija je bila bolja od Rusije 12:11, dok je Italija pobijela Grčku 10:6, u utakmici za sedmo mjesto. S.J.

Bonus video: