Počinje A1 liga: Primorac želi da se ekspresno vrati u elitu

Prvi od četiri turnira regionalne A1 lige igra se u Kotoru. Pored favorita Primorca, učestvuju Budva, Kataro i reprezentacija Slovenije

4478 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Vrijeme je i za početak regionalne A1 lige u vaterpolu u kojoj učestvuju tri crnogorska kluba - Primorac, Budva i Kataro.

Primorac, koji je prošle sezone ispao iz Premijer lige bez osvojenog boda, napravio je respektabilan tim i niko u kotorskom klubu ne krije da je prvi cilj povratak u elitni rang. Da bi to osigurao potrebno je da bude prvoplasirani u A1...

A1 liga se sastoji od grupa A i B, a u ovoj prvoj su sva tri naša predstavnika, uz reprezentaciju Slovenije, KPK Korčulu, Zadar 1952, POŠK i Medvešćak Zagreb. Grupu B čine Vukovi Beograd, Valis Valjevo, Vojvodina, Proleter i beogradski Taš, koji je upao nakon što je odustao Nais iz Niša.

Igraće se ukupno četiri turnira, a prvi je na programu od petka do nedjelje u Kotoru.

Kotorski derbi između Primorca i Katara je sjutra od 18 sati, dok će se od 19.50 sastati Budva i reprezentacija Slovenije.

U subotu igraju Budva - Primorac i Kataro - Slovenija, a posljednjeg dana prvog turnira parovi su: Primorac - Slovenija i Kataro - Budva.

Sistem takmičenja je takav da će po dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe proći u završnicu boriti se za naslov najboljeg. Kao što je bio slučaj i do sada, najbolji iz A1 lige direktno će se plasirati u Premijer ligu, dok će drugoplasirani igrati baraž za ulazak sa pretposljednjim timom iz Premijer lige.

Za Primorac je prvi turnir regionalne lige uvertira za početak grupne faze Evrokupa, gdje su mu rivali Trst, Ortiđa i Panionios.

Tim Zorana Maslovara prvu utakmicu igra 7. oktobra na bazenu "Zoran Džimi Gopčević" protiv Trsta.

Naš predstavnik je domaćin i u drugoj rundi (19. oktobra igra sa Panioniosom), a onda ga 2. i 16. novembra čekaju dueli na strani protiv Ortiđe odnosno Trsta.

Panionios će ugostiti Kotorane 23. novembra, a posljednje kolo je na programu 9. decembra kada Primorac u Kotoru igra protiv Ortiđe. Plasman u osminu finala izboriće dvije prvoplasirane ekipe.

Bonus video: