Ko će podići pehar u Podgorici: Sve osim finala Jadran - Primorac bila bi senzacija

Bitke u "Morači" za prvi trofej u sezoni: U srijedu i četvrtak finalni turnir Kupa Crne Gore u vaterpilu

14128 pregleda 29 reakcija 2 komentar(a)
Učesnici finalnog turnira na današnjem presu, Foto: Filip Roganović
Učesnici finalnog turnira na današnjem presu, Foto: Filip Roganović

Kraj godine po običaju je vrijeme kada se u Crnoj Gori vode bitke za prvi pehar, a ovogodišnje izdanje Kupa moglo bi da bude najzanimljivije u posljednjoj deceniji.

Glavni grad će u srijedu i četvrtak biti u znaku vaterpola - Podgorica i bazen SC Morača domaćini finalnog turnira u Kupu, a bez obzira što će Budva i Kataro imati svoje računice jasno je da će sve osim novog klasika između Jadrana i Primorca u finalu biti velika senzacija.

Učesnik Lige šampiona i ekipa koja brani trofrej Jadran u prvom polufinalu (srijeda, 18h) igra protiv Budve, dok će tim koji je pred vratima nokaut faze Evrokupa Primorac finale tražiti protiv gradskog rivala Katara.

Kup Crne Gore u vaterpolu
foto: VPSCG

"Očekujem zanimljiv turnir, mada je ove godine razlika između Jadrana i Primorca u odnosu na rivale malo veća", poručio je trener Novljana Petar Radanović na današnjoj pres konferenciji u Podgorici.

Radanović
Radanovićfoto: Filip Roganović

"Saglasan sam da bi finale trebalo da bude Jadran - Primorac, mada uvijek mora da postoji doza opreza", dodao je šef struke Primorca Zoran Maslovar.

Maslovar
Maslovarfoto: Filip Roganović

A, šta o svemu misle ekipe koje su na papiru autsajderi...

"Prosjek godina nam je oko 16, tako da je iluzorno da prijetimo bilo kojem timu, a kamoli Jadranu. Na novom smo početku - nova je uprava, novi trener, djeca iz našeg podmlatka, kao okosnica tima, pojačani sa nekoliko mladića iz Herceg Novog i Kotora", kaže Nikola Popović, trener Budve.

Popović
Popovićfoto: Filip Roganović

Kataro zna koliko težak posao ga očekuje protiv gradskog rivala, ali...

"Ovo je prilika da se mladi igrači dokažu i pokažu protiv evropske ekipe. Moramo da uđemo borbeno, da se držimo plana i da pokušamo da napravimo problem rivalu", istakao je trener Katara Ivan Bjelobrković.

Bjelobrković
Bjelobrkovićfoto: Filip Roganović

Finale koje je zakazano za četvrtak od 20 sati tako bi trebalo da donese okršaj naša dva najveća kluba i duel velikih rivala iz zaliva.

"Realno, finale bi trebalo da bude Primorac - Jadran, a to je jedan meč, u kojem sve može da se dogodi, da jedna lopta promijeni tok utakmice. Daćemo sve od sebe da odbranimo trofej", dodao je Radanović.

Primorac je prije dvije godine baš u Kupu prekinuo desetogodišnju dominaciju Jadrana, a ove će učiniti sve da pehar ponovo stigne u drevni grad.

"Napravili smo iskorak, mislim da će očekivano finale donijeti veliku borbu, da će biti interesantan i neizvjestan duel, pred vjerujem punim tribinama i u pravoj vaterpolo atmosferi. Naša želja je pobjeda, ali nije imperativ. Ako dođemo u šansu, pokušaćemo da osvojimo trofej", jasan je Maslovar.

Bonus video: