Jadran brani dinastiju - četiri stara poznanika ponovo počinju bitke u prvenstvu Crne Gore

Prva runda koja se igra u srijedu donijeće kotorski derbi između Primorca i Katara od 18 časova, dok će se sat kasnije na Škveru sastati Jadran i Budva

5115 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Jadran - Primorac u finalu Kupa ove sezone, Foto: Vuk Ilić
Sa meča Jadran - Primorac u finalu Kupa ove sezone, Foto: Vuk Ilić

Vaterpolo godina koja je na startu donijela dva velika takmičenja reprezentacija nastavlja se klupskim obavezama - u Crnoj Gori već od srijede.

Tačnije biće to početak nove sezone prvenstva Crne Gore, a kao i godinama unazad činiće ga četiri dobro poznate ekipe - Jadran, Primorac, Budva i Kataro.

Kako je saopšteno iz Vaterpolo i plivačkog saveza nakon rezultata u Regionalnim ligama (Premijer i A1), igraće se po sistemu svako sa svakim, kod kuće i u gostima.

"Jadran, kao jedini učesnik Premijer lige, počinje prvenstvo Crne Gore sa četiri boda, Primorac, kao najbolje plasirani crnogorski tim u A1 ligi, startuje sa tri, Kataro sa dva, a Budva sa jednim bodom", objasnili su iz VPSCG.

Prvenstvo Crne Gore u vaterpolu
foto: VPSCG

A, prva runda u srijedu donijeće kotorski derbi između Primorca i Katara od 18 časova, dok će se sat kasnije na Škveru sastati Jadran i Budva.

Drugo kolo na programu je za već 2. marta, a parovi su Primorac - Budva i Kataro - Jadran, dok će treća runda 2. ili 3. aprila donijeti i naš najveći derbi između Jadrana i Primorca.

Nakon šest kola ligaškog dijela prvenstva Crne Gore igraće se plej-of za konačni plasman - za prvo mjesto i šampionsku krunu sastaće se dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela takmičenja. Finale plej-ofa igraće se u tri dobijene utakmice.

Jadran je "dežurni" šampion još od 2014. kada je preoteo pehar Budvi - ukupno Novljani su 12. puta bili najbolji u Crnoj Gori, dok Primorac i Budva imaju po dvije šampionske krune.

Bonus video: