Jadran vjeruje da su čuda moguća

Novljani nakon ubjedljivog poraza u Italiji dočekuju Savonu u revanšu 1/8 finala Evrokupa u vaterpolu

5769 pregleda 32 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Pred vaterpolistima Jadrana je praktično nemoguća misija u revanšu osmine finala Evrokupa.

Nakon poraza u Italiji 16:10 jasno je da je Savona još veći favorit za plasman u četvrtfinale nego što je bila poslije žrijeba, ali poruka iz tabora crnogorskog šampiona je jasna:

„Sve je moguće”, rekao je trener Petar Radanović.

Novljani su prije petnaestak dana u Liguriji parirali domaćinu prve tri četvrtine, u trećem periodu bili na samo gol minusa (9:8), ali je kasnije Savona pokazala koliko može da bude surova kada joj se ukaže šansa da deklasira protivnika.

„Ako budemo na pravom nivou mislim da možemo da ostvarimo pobjedu. A ako uđemo u pravi ritam, iskoristimo greške rivala i naša odbrana bude na višem nivou - nadam se da ćemo imati priliku i da anuliramo prednost iz Italije”, poručio je Radanović.

Sve je to, naravno, laše reći nego učiniti u utakmici u kojoj je Jadran - kao i u prvom dijelu sezone u Ligi šampiona - domaćin u Trebinju (18 sati).

„Prva utakmica nije prošla onako kako smo zamislili. Ali, prošlo je dosta vremena, imali smo vremena da se spremimo i da uvidimo greške koje smo pravili. U prvom susretu je nedostajalo agresivnosti, moramo da na viši nivo podignemo i plivanje i duele jedan na jedan kako bismo došli u poziciju da ugrozimo protivnika”, istakao je Radanović.

Vasilije Radović od ekipe traži samo jedno - da igra najbolje što može protiv renomiranog rivala čiju kapicu nosu crnogorski reprezentativac Bogdan Đurđić.

„Shvatili smo šta nije bilo dobro u prvom meču i siguran sam da ćemo to popraviti. Vjerujem da ćemo slaviti - ne znam da li će to biti sa šest golova razlike, ali svakako idemo na pobjedu”, zaključio je Radović.

Bonus video: