Crna Gora savladala Rusiju, boriće se za peto mjesto

Posljednji rival na turniru, u subotu od 13.30 časova, biće Italija
34 komentar(a)
Draško Brguljan SP u Budimpešti, Foto: Fina-budapest2017.com
Draško Brguljan SP u Budimpešti, Foto: Fina-budapest2017.com
Ažurirano: 27.07.2017. 14:19h

Crna Gora će se boriti za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu - naši vaterpolisti su u prvom meču razigravanja bili bolji od Rusije rezultatom 9:8 i imaju šansu da ponove rezultat iz Kazanja prije dvije godine.

Niko nije očekivao lak meč protiv "zbornaje", daleko od toga i da je bio, jer je Rusija po posljednjeg minuta bila u igri da zagorča život "ajkulama".

Selektor Vladimir Gojković je nakon eliminacije od Grčke tu četvrtfinalu ražio od iskusnih igrača da povuku ekipu do kraja šampionata, a to je danas uradio Draško Brguljan.

Dao je četiri gola, odradio je velike stvari i u odbrani, pogotovo 67 sekundi prije kraja kada je ukrao loptu Rusima u napadu s igračem više kod rezultata 9:8.

Potom je i iznudio isključenje, pa je Crna Gora posljednji minut provela u napadu.

Crna Gora je imala prednost od dva gola na poluvremenu (5:3), ali je već u uvodna dva minuta treće četvrtine greškama u odbrani dozvolila protivniku da izjednači.

Dešavanja u tom dijelu igre su nagovijestila veliku borbu do posljednje sekunde, jer se do kraja igralo gol za gol.

Naš tim, doduše, nije Rusiji dozvolio da preokrene, ali je "zbornaja" kod rezultata 8:8 imala i dva napada s igračem više koje nije iskoristila...

Posljednji protivnik Crnoj Gori u Budimpešti biće Italija, koja je savladala Australiju rezultatom 8:4.

Taj meč se igra u subotu od 13.30.

Crna Gora - Rusija 9:8 (1:1, 4:2, 2:4, 2:1)

Budimpešta - Bazen "Alfred Hajoš". Gledalaca: 500. Sudije: Stavridis (Grčka), Korizna (Poljska). Igrač više: Crna Gora 10 (4), Rusija 10 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1).

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 4, Banićević 1, Petković, Da. Brguljan, A. Radović 3, Drašković, Ukropina, Đ. Radović, Mišić 1, Čučković, Murišić, Šćepanović (sedam odbrana).

Rusija: Kornejev, Lazarev, Vasiljev, Derevjankin 1, Bugajčuk, Ašaev, Merkulov 2, Nagaev 1, Sučkov, Holod 1, Lisunov 2, Šepeljev 1, Stacenko (11 odbrana).

Kraj meča - Crna Gora je savladala Rusiju sa 9:8.

Nakon tri četvrtine je neriješeno - Crna Gora - Rusija 7:7. Naši vaterpolisti su na poluvremenu imali dva gola prednosti, ali su nizom grešaka u odbrani dozvolili Rusima da se vrate u meč.

Kraj prvog poluvemena

Crnogorski vaterpolisti na poluvremenu imaju dva gola prednosti protiv Rusije - vode sa 5:3.

"Ajkule" danas i u subotu igraju za plasman od petog do osmog mjesta na SP, a na polovini meča sa "zbornajom" su blizu da u subotu jure 5. poziciju.

Rusi su prvi poveli preko Šepeljeva, poravnao je Banićević i to je bio rezultat prve četvrtine (1:1).

U nastavku je bilo i 2:2 i 3:3, a naši vaterpolisti su sa dva vezana gola u napadima s igračem više (Mišić, pa Draško Brguljan) stigli do prednosti od dva pogotka.

Bonus video: