Gojković: Hvala igračima; Šćepanović: Žao mi je što nemamo podršku grada

"Problem je grada, a ne kluba, zašto se ne prepoznaje ovakav rad i trud i ne vrednuju svi ovi trofeji", jasan je Šćepanović
2 komentar(a)
PVK Jadran Carine, Foto: PVK Jadran
PVK Jadran Carine, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 26.04.2017. 13:53h

Jadran Carine je u subotu zaokružio odličnu sezonu titulom prvaka države i još jednom potvrdio da je bez konkurencije najbolji tim u Crnoj Gori.

Novljani su osvojili duplu krunu, igrali su finale regionalnog takmičenja, a stigli su i do polufinala Evrokupa kada je bolji bio Ferencvaroš.

"Veoma sam srećan što smo dominatno osvojili prvenstvo, što smo četiri godine zaredom osvojili duplu krunu. To je rijetkost u današnjem sportu", rekao je trener Vladimir Gojković na pres konferenciji.

Bilo je, međutim, i momenata za kojima Novljani žale.

"Žao mi je zbog polufinala Evrokupa, jer smo mogli da napravimo podvig. Kao trener sam srećan, jer igrači napreduju iz godine u godinu, počeli su da vrijede na tržištu, interesantni su drugim klubovima, blizu su reprezentacije... Hvala im, jer su i u nekim teškim momentima, kada je bilo finansijskih trzavica, ostali maksimalni profesionalci u bazenu. Nijednog trenutka nisu smanjili svoj angažman i odnos prema igri", kazao je Gojković i dodao:

"To je veliki kvalitet ovog kluba, jer svi zajedno dobro funkcionišemo - od uprave, preko stručnog štaba, do igrača", istakao je Gojković.

Doprinos je dao i kapiten Miloš Šćepanović.

"Pravo zadovoljstvo biti u Jadranu. Uz neke probleme, koji nisu uobičajeni, sve je bilo dobro posloženo. Ova dominacija je uspostavljena velikim radom, posvećenošću mladih igrača, iz kojih se izvlači maksimum i koji žele da daju sve od sebe. U njihovom stasavanju postoji razlika u odnosu na vrijeme kada smo Vlado, ja i naša generacija bili na njihovom mjestu. Mi smo tada imali veliku energiju publike i grada, što nas je nosilo da izvučemo i više nego što možemo. Mislim da to ovi momci nemaju i žao mi je zbog toga. Meni ne treba to, jer sam pri kraju karijere, žao mi je što mladi momci nisu osjetili takvu vrstu podrške. To govori o stanju u našem gradu, neka se moje riječi tumače kako god ko hoće. Problem je grada, a ne kluba, zašto se ne prepoznaje ovakav rad i trud i ne vrednuju svi ovi trofeji", jasan je Šćepanović.

Predsjednik kluba Đuro Marić je rezultate Jadrana uporedio sa "naučnom fantastikom".

"Mislim da smo napravili rezultat u domenu naučne fantastike. Jug, recimo, ima dva i po puta veći budžet od Jadrana. Do superiornosti se ne dolazi lako i preko noći, već velikim radom i odricanjem. Rezultati Jadrana posljednjih godina su plod toga, kao i velike stručnosti i ambicija stručnog štaba na čelu sa Vladom. Dodatni kvalitet je povratak Šćepanovića I njegov uticaj na mlađe igrače. Takođe, napor ljudi iz uprave kluba je bio na najvećem mogućem nivou i zato je Jadran najuspješniji", kaže Marić.

Direktor Miloš Mračević je pomenuo i uspjehe mlađih kategorija.

"Možemo slobodno reći da je Jadran najuspješniji klub i u seniorskoj i u konkurenciji mlađih selekcija. Ovo je jedna od najuspješnijih sezona u istoriji kluba. Trudimo se da tokom takmičarske sezone nađe mlađe selekcije igraju što više, da što veći broj timova učestvuje na međunarodnim turnirima i igra sa šampionima Mađarske, Španije, Hrvatske...", rekao je Mračević.

Bonus video: