Jadran opet šampion Crne Gore

Jadran u trećem meču finala savladao Budvu sa 10:5
70 pregleda 2 komentar(a)
VK Jadran Carine titula, Foto: PVK Jadran
VK Jadran Carine titula, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 22.04.2017. 18:27h

Jadran Carine je odbranio titulu prvaka Crne Gore i podigao pehar namijenjen najboljoj ekipi u državi četvrtu godinu zaredom.

Novljani su i u trećem meču finala pokazali da su bez konkurencije - pobijedili Budvu sa 10:5 (1:2, 5:0, 3:1, 1:2), iako su gosti već u uvodna tri i po minuta vodili sa 2:0 golovima Srđana Vuksanovića i Petra Ćetkovića.

Ipak, to je od gostiju bilo sve, do kraja su samo još tri puta savladali golmana Slavena Kandića i još jednom ubjedljivo izgubili od objektivno jačeg protivnika.

Timu sa Škvera je ovo sedma titula u nezavisnoj državi.

"Bila je dosta laka finalna serija, spremali smo se ozbiljno i zaslužili titulu. Čestitam ekipi na izuzetnoj sezoni, na sva četiri fronta smo bili izuzetni. Jedino ostaje žal sa Evrokupom, gdje smo bili blizu finala, mogli smo da napravimo još veći podvig. Ovo je osmi trofej u nizu u domaćim takmičenjima, deveti od kada je ova mlađa ekipa na okupu i treba da vidimo šta i kako dalje", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Trener Budve Drago Pejaković je čestitao Novljanima na sezoni.

"Početak utakmice je bio jako dobar, ali se osjetilo neigranje Bogdana Đurđića, koji je lider naše ekipe. Jadran ima dugu klupu, može da drži ritam igre tokom cijelog meča i trijumf nije došao u pitanje. Čestitam Novljanima na još jednoj tituli, a mojim momcima želim da se zahvalim na sezoni u kojoj smo ispunili sve ciljeve", istakao je Pejaković.

Jadran je u ovoj utakmici imao čak osmoricu strijelaca, a predvodili su ih Marko Petković i Stefan Pješivac sa po dva gola.

"Sjajnu sezonu smo krunisali trofejom, odigrali smo odlično tokom cijele godine. Samo žalimo za Evrokupom, to polufinale protiv Ferencvaroša i dalje svi pamtimo, jer nam nije lako pao. Ali, valjda će nam se u budućnosti vratiti sve to. Srećan sam zbog još jednog trofeja, dokazali smo da smo najbolji", istakao je jedan od ponajboljih igrača Jadrana Stefan Vidović.

Jadran - Budva 10:5 (1:2, 5:0, 3:1, 1:2)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: D. Adžić, Abramović (Kotor). Igrač više: Jadran Carine 5 (3), Budva 4 (-). Peterci: Budva 1 (1).

Jadran Carine: Kandić (15 odbrana), Ukropina, Popadić 1, Kovačić 1, Vidović 1, Merkulov 1, B. Banićević 1, Gardašević, Radović 1, Petković 2, Spaić, Pješivac 2, Šćepanović, Moskov.

Budva: Radić (osam odbrana, Manojlović, S. Ćetković, Franeta, B. Mitrović, D. Dragović, Vujašević, N. Dragović, Kovačević 1, Popović, P. Ćetković 1, Rašković, Krivokapić (dvije odbrane), Vuksanović 3.

Bonus video: