Jadran slavio i u Budvi i stigao na korak od titule

Ako Novljani slave u subotu na svom bazenu odbraniće trofej
52 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Banićević VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Bojan Banićević VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.04.2017. 18:22h

Budva je ovog puta bila ozbiljan protivnik, ali nedovoljno da poremeti planove Jadran Carina u drugom meču finalne serije.

Novljani su slavili i u Budvi rezultatom 7:4, poveli sa 2:0 u pobjedama i u subotu na svom bazenu imaju prvu meč loptu na putu ka odbrani titule koju su osvajali posljednje tri godine.

I zaista bi bilo čudo da se crnogorsko prvenstvo ne okonča već u trećoj utakmici finala nakon svega što je viđeno u prve dvije, iako je Budva sada bila mnogo tvrđi orah nego na startu serije u Igalu kada je poražena sa devet golova razlike (12:3).

Očajan napad s igračem više ekipe Draga Pejakovća (iskoristio je samo jedan od devet pokušaja) ipak je bio segment igre s kojim Jadran ne bi mogle da savladaju ni mnogo jače ekipe...

Aktuelni šampion je, s druge strane, strpljivo gradio prednost, u trećoj četvrtini poveo sa 5:2 i najavio da u crnogorskoj metropoli turizma teško može da se dogodi iznenađenje.

Marko Petković i Danil Merkulov su postigli po dva gola za Jadran, a po jednom su se upisali Bojan Banićević, Stefan Vidović i Stefan Pješivac.

Dva pogotka za domaćina dao je Bogdan Đurđić, a po jedan Blažo Mitrović i Savo Ćetković.

Budva - Jadran 4:7 (1:1, 1:2, 1:2, 1:2)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: D. Adžić, Mišković (Kotor). Igrač više: Budva 9 (1), Jadran Carine 8 (4).

Budva: Radić, Manojlović, S. Ćetković 1, Franeta, B. Mitrović 1, Dragović, Vujašević, Đurđić 2, Kovačević, Popović, P. Ćetković, Rašković, Bakić, Vuksanović.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić, Kovačić, Vidović 1, Merkulov 2, B. Banićević 1, Gardašević, Radović, Petković 2, Spaić, Pješivac 1, Šćepanović, Moskov.

Bonus video: