Jadran čeka Primorje u derbiju

Novljani moraju da pronađu način da prevaziđu eliminaciju od Ferencvaroša u polufinalu Evrokupa
0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.02.2017. 09:16h

Jadran Carine je završio nastup u Evropi, kraj nije bio bezbolan, ali Novljani moraju da pronađu način da prevaziđu eliminaciju od Ferencvaroša u polufinalu Evrokupa.

Tim sa Škvera se sada vraća na teren koji veoma dobro poznaje - nastavlja borbu u regionalnoj A1 ligi i traži plasman na finalni turnir.

U Igalo stiže Primorje (večeras od 19 časova), tim s kojim je crnogorski šampion u prvom dijelu sezone remizirao u Rijeci (7:7).

"Prokockali smo veliku šansu u Budimpešti protiv FTC-a. Niko od nas nije očekivao ni da ćemo doći do polufinala, a mi smo bili veoma blizu i plasmana u finale. Šteta što nismo iskoristili šansu. Ali, sport je dokazivanje iz dana u dan, nemamo vremena da se osvrćemo na ono što je bilo, jer nas čeka Primorje. Ovo je važan meč za plasman, moramo da se oporavimo uđemo u utakmicu na najbolji mogući način", rekao je trener Vladimir Gojković za Radio Jadran.

Nakon 11 mečeva u ligi Jadran je na drugom mjestu na tabeli sa 22 boda, a Primorje je petoplasirano sa osam bodova manje.

Novljani imaju tri boda više od trećeplasirane Mladosti, koja ima i meč manje, dok je Mornar na četvrtom mjestu sa 17 bodova...

"Idemo na pobjedu koja bi nam otvorila put ka fajnl-foru. Primorje je dobra ekipa, fizički izuzetno spremna i sve se vrti oko dva ili tri igrača, koji iza sebe imaju velike karijere i olimpijske medalje. Znamo šta da očekujemo i pripremamo se za to", istakao je Gojković.

Budva je u ovom kolu slobodna, a u petak će dočekati upravo Jadran u crnogorskom derbiju.

Bonus video: