Gojković: Imamo adute za put do finala

Meč u Igalu počinje u 18 časova
0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Luka Zeković
VK Jadran Carine, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.01.2017. 09:59h

Na putu do polufinala Evrokupa Jadran Carine je eliminisao slavni Posilipo, time je i najavio da neće biti lak protivnik nijednoj ekipi u završnici, a sada je vrijeme da se Novljani dokazuju i protiv tima koji dolazi iz zemlje vaterpola - mađarskog Ferencvaroša.

FTC je rival kojeg su na Škveru najmanje željeli pred žrijeb za polufinale, ali je Vladimir Gojković imao dovoljno vremena da upozna kvalitete mađarske ekipe.

"Ferencvaroš ima tim i kvalitet za Ligu šampiona, u to nema sumnje. Nismo Mađare priželjkivali za protivnika, ali nismo ni mogli da biramo. Ipak, imamo šansu, iako igramo protiv iskusne ekipe koju predvode olimpijski šampioni, igrači koji su osvojili sve što je moglo da se osvoji", rekao je Gojković pred večerašnji meč u Igalu od 18 časova.

Imena proslavljenih Mađara Norberta Madaraša i Danijela Varge, srpskog asa Stefana Mitrovića, španskog reprezentativca Balaša Siranja..., govore da Mađari zaista posjeduju kvalitet i da imaju šampionski tim.

"Mađari imaju fantastične pojedince, dobro znamo kakav kvalitet posjeduju. Moji igrači su sve njih imali prilike i da gledaju ako već nisu igrali protiv njih, tako da mislim da smo se dobro pripremili za ovaj dvomeč. Neka posebna motivacija nam nije potrebna, igrači znaju šta znači igrati polufinale nekog evropskog takmičenja i vjerujem u njih", dodao je Gojković.

Protiv ovako jakog rivala pitanje je i šta je dobar rezultat ped revanš.

"Prižljekujemo pobjedu, naravno, pa makar i minimalnu. Ali, za nas bi pozitivan rezultat bio i da ne izgubimo. To bi nam dalo šanse pred duel u Mađarskoj. Pokušaćemo da nametnemo svoj ritam sa mnogo plivanja, jer samo tako možemo da dođemo u situaciju da mislimo o dobrom rezultatu", istakao je Gojković.

Želja pred žrijeb je bila Oradea. Rumuni će u drugom polufinalu igrati protiv Verone za koju nastupa naš golman Dejan Lazović.

"Oradea je tim sličnog kvaliteta kao mi. Ipak, za rivala smo dobili prvog favorita za titulu. Mislim da je u drugom polufinalu plasmanu u finale bliža Verona", zaključio je Gojković.

Novljani su dobru uvertiru za meč sa Mađarima napravili u petak kada su na svom bazenu rutinski savladali Mornar iz Splita u regionalnoj ligi.

Ovo je, ipak, neki drugi nivo, Ferencvaroš zahtijeva opštu mobilizaciju ako Jadran želi da sačuva šanse za finale i s optimizmom dočeka revanš koji se igra tek 18. februara.

Bonus video: