Može li Primorac do senzacije u Igalu?

Jadran domaćin bokeljskog derbija u revanšu četvrtfinala Evrokupa (18)
63 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.12.2018. 11:26h

Jadran Carine je prije dvije sedmice u Budvi napravio veliki korak ka plasmanu u polufinale Evrokupa.

Savladao je Primorac rezultatom 11:9, potvrdio zašto je prije dvomeča bio favorit, ali daleko od toga da je posao završen.

Trijumf od dva gola razlike svakako nije nešto što Kotorani ne mogu da postignu, a definitivno ništa neće biti nemoguće ako ponove igru iz prve tri četvrtine prvog duela.

"Imamo dva gola prednosti iz prve utakmice, ali to moramo da zaboravimo i da igramo kao da je bilo 0:0. Ne želimo da ulazimo u kalkulacije, igraćemo na pobjedu. Mislim da smo u ovom trenutku bolji tim od Primorca i da imamo više mogućnosti", rekao je trener Novljana Vladimir Gojković.

Optimista je i centar Vladan Spaić.

"Dobro je znati da imamo prednost iz prve utakmice, ali pokušaćemo da ne mislimo na to. Vjerujem da smo blizu plasmana u polufinale Evrokupa", istakao je Spaić, koji je na EP u Barseloni debitovao za crnogorsku reprezentaciju na velikim takmičenjima.

Primorac je, s druge strane, ambiciozan pred večerašnji duel u Igalu koji počinje u 18 časova.

"Zašto ne bismo vjerovali u trijumf od dva gola razlike? Analizirali smo greške iz prethodnih utakmica, utvrdili smo da su vrlo slične, tako da moramo da se potrudimo da ih u Igalu bude što manje", rekao je trener Primorca Petra Vico.

Kapiten Primorca Antonio Petrović je bezbroj puta igrao bokeljski derbi.

"Znam da je uvijek teško u ovim utakmicama i da nema unaprijed dobijenog derbija. Tako da imamo šansu, siguran sam u to. Žao mi je što ovo nije derbi u polufinalu Evrokupa, ali je s druge strane dobra stvar što će crnogorski vaterpolo sigurno imati predstavnika u najbolje četiri ekipe", zaključio je Petrović.

Večeras se igraju i preostala tri revanša četvrtfinala.

Marsej, za koji igraju naši Bogdan Đurđić i Miloš Šćepanović, čeka Strazbur u francuskom dvoboju nakon poraza 9:7 u prvom meču, Vuljagmeni je favorit protiv Ortiđe (rezultat prve utakmice 9:7), a Draško Brguljan sa OSC-om traži trijumf za prolaz kod kuće protiv Terase, nakon što u Španiji nije bilo pobjednika - 9:9.

Bonus video: