"Ajkule" poručile: Hoćemo medalju, Hrvatska nije nepobjediva - Vijesti.me

"Ajkule" poručile: Hoćemo medalju, Hrvatska nije nepobjediva

"Idemo dalje, izabrali smo malo teži put, kao što smo često radili ranije. Došli smo sa velikom željom i snom o zlatnoj medalji, tako da idemo na pobjedu u svakom meču", rekao je Petković

Saša Mišić SP u vaterpolu
Saša Mišić SP u vaterpolu (Foto: Beta/AP)

Ako žele do borbe medalje, crnogorski vaterpolisti moraće da preskoče još dvije prepreke. Prva je u nedjelju, i ne bi trebalo da bude teška (Rumunija), druga u utorak u četvrtfinalu i ne može biti teža - Hrvatska.

Takav put je određen nakon sinoćnjeg remija sa Španijom (7:7) u meču koji je odlučivao pobjednika grupe... Mogle su "ajkule" do pobjede, imale dvije šanse da prelome meč (kod 5:3 na početku treće četvrtine i 7:6 u finišu)...

"Generalno, nije bilo loše, ali mislim da ova ekipa može mnogo više, što smo i pokazali protiv Španije u prve dvije četvrtine, u kojima smo konce igre držali u svojim rukama. Njih smo ove godine već dva puta savladali, sinoć smo nastupili i u jačem sastavu, ali ne znam šta se dogodilo u trećoj četvrtini", kazao je Marko Petković.

U trećem periodu, Crna Gora je primila tri, a nije dala nijedan gol, i to nakon situacije sa igračem više pri rezultatu 5:3.

"Idemo dalje, izabrali smo malo teži put, kao što smo često radili ranije. Došli smo sa velikom željom i snom o zlatnoj medalji, tako da idemo na pobjedu u svakom meču", rekao je Petković.

"Lakše bi i bolje bilo da smo pobijedili Španiju, možda bi lakši bio put do polufinala. Ali, nema nepobjedivih ekipa, tako da imamo šansi protiv Hrvatske. Ako smo došli po medalju, moramo da pobjeđujemo jake reprezentacije - prije ili kasnije. Ne mora da znači da su Hrvati jači od Grka. Međutim, idemo korak po korak, prvo Rumuni", rekao je Saša Mišić.

Direktnim plasmanom u četvrtfinale, Crna Gora bi dobila i tri dana odmora...

"Meni lično, mislim i ostalim igračima, pauza ne bi prijala. Mislim da je bolje što između grupe i četvrtfinala imamo još jednu utakmicu, kako bi još više podigli nivo igre. Sa Rumunima smo igrali u Svjetskoj ligi, i oba duela smo rutinski dobili. Očekujem da će tako biti i sada", kazao je Petković.


Najčitanije iz sekcije Vaterpolo