Bazen rekonstruišu po svjetskim standardima

73 pregleda 8 komentar(a)
Bazen u Nikšiću, Foto: VPSCG
Bazen u Nikšiću, Foto: VPSCG
Ažurirano: 02.03.2016. 23:22h

Predstavnici Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Opštine Nikšić, SC „Nikšić’’ i PVK Nikšić obišli su gradilište na kojem se izvodi rekonstrukcija zatvorenog bazena u nikšićkom Sportskom centru.

Direktor VPSCG, Petar Porobić poručio je da će se rekonstrukcijom bazena u Nikšiću dobiti objekat koji je neophodan za pripreme svih nacionalnih selekcija.

"U toku su završni radovi, stoga su i naše posjete učestale. Jednom nedjeljno smo u posjeti, obilazimo objekat. Dogovaramo se oko opreme za bazen koja je neophodna za organizovanje vaterpolo utakmica i plivačkih nadmetanja. Vjerujemo da ćemo pronaći najbolja tehnička rješenja koja se danas upotrebljavaju, kako bi utakmice organizovali na vrhunskom nivou. Ispoštovaćemo sve savremene standarde za odigravanje i reprezentativnih i klupskih utakmica".

"To iziskuje dodatne troškove, ali bolje je sada ispuniti sve međunarodne standarde, kako se to ne bi radilo naknadno. Dobićemo objekat koji je neophodan za pripreme svih nacionalnih selekcija. Nadam se da ćemo do odlaska na Olimpijske igre organizovati neku utakmicu naše reprezentacije. I dio priprema naše selekcije biće na ovom bazenu.

Takođe, u četvrtak ćemo posjetiti i bazene u Podgorici koji će biti u funkciji Svjetskog juniorskog prvenstva", kazao je Porobić.

"Nagovijestili smo LEN-u i zemljama regiona, da će bazen biti opremljem adekvatnom opremom potrebnom za održavanje najzahtjevnijih takmičenja. Ovo će biti najbolji objekat u Crnoj Gori, a Nikšić zaslužuje velika takmičenja", rekao je predsjednik stručnog savjeta za plivanje u VPSCG, Mladen Klikovac.

Bonus video: