Jadranov "brejk" u Kazanju: Još jedna pobjeda protiv Sinteza

Novljani nisu dali gol u trećoj četvrtini, ali su sve nadoknadili u posljednjih osam minuta
1718 pregleda 0 komentar(a)
Novi trijumf Jadrana: Uroš Vučurović, Foto: Savo Prelević
Novi trijumf Jadrana: Uroš Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2020. 20:23h

Jadran Carine je osvojio Kazanj - nije ga poremetilo ni to što u trećoj četvrtini nije mogao da pronađe način da zatrese mrežu.

Na kraju je sve nadoknađeno, pa je Sintez savladan bez većih problema u 8. kolu grupe A Lige šampiona - 15:11.

Crnogorski šampion je imao kontrolu utakmice, na poluvremenu vodio i 10:7, ali je u trećoj dionici napadački stao.

Sintez je to iskoristio, u posljednju četvrtinu ušao sa 10:10, i malo ko je tada mogao da pretpostavi da će izabranici Petra Radanovića rutinski doći do treće pobjede u Ligi šampiona ove sezone.

"Pronašli smo način da odgovorimo na agresivnu igru Sinteza, došli do ritma plivanja koji želimo i onda je sve bilo drugačije. Znali smo da će biti teško, tim prije i što smo bili oslabljeni neigranjem Đura Radovića i Dimitrija Obradovića. Ovaj trijumf je veoma bitan iz više razloga, pogotovo što je ostvaren u gostima", rekao je Radanović.

Seriju 5:0 su režirali Nikola Brkić, Marko Petković (dvostruki strijelac), Kanstantin Averka i Vlado Popadić, a Sintez je 11. pogodak postigao u posljednjem minutu...

"Odigrali smo jako dobro, izuzev jednog dijela druge i cijele treće četvrtine. Vratili smo u posljednjoj i na kraju rutinski slavili", istakao je Popadić.

Jadran u narednom kolu, 22. februara, igra sa imenjakom iz Splita.

SINTEZ - JADRAN CARINE 11:15 (4:6, 3:4, 3:0, 1:5)

Kazanj - Bazen "Orgsintez". Sudije: Raković (Srbija), Vogel (Mađarska).

Sintez: Antonov, Lazarev 2, Vasiljev, Odincov, Bugajčuk 4, Krasnov 1, Derevjankin, Andrjukov 2, Mironov 1, Zinurov 1, Lisunov, Latipov, Makas.

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj 1, Popadić 3, D. Radović, Banićević 2, Averka 2, Mijušković 1, Vučurović 1, F. Gardašević 2, Spaić, Brkić 1, Petković 2, Đurović.

Bonus video: