Kada se vaterpolisti vraćaju u bazen: Tražili dozvolu da počnu sredinom maja

Seniorske ekipe Jadrana, Budve, Primorca i Katara, njihove mlađe selekcije, sve reprezentativne selekcije..., čekaju odgovor, nadaju se da će on biti pozitivan
1015 pregleda 0 komentar(a)
Nadaju se povratku u vodu
Nadaju se povratku u vodu
Ažurirano: 29.04.2020. 15:05h

Narednih desetak dana ponudiće odgovor na pitanje da li će se i u kojem obliku nastaviti crnogorski sport.

U vaterpolu je, konkretno, još sve u magli, iako je već vrijeme kada bi treninzi mogli da se organizuju na otvorenom. Zato su iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i uputili dopis na adresu NKT-a i Instituta za javno zdravlje.

- Obratili smo se nadležnima sa željom da nam se omogući da od 15. maja krenemo s treninzima, da se igrači nakon duže vremena makar vrate u vodu. Naravno, sve to bismo uradili poštujući mjere koje su propisane - kaže v. d. direktora Vaterpolo saveza Radovan Milinić.

Seniorske ekipe Jadrana, Budve, Primorca i Katara, njihove mlađe selekcije, sve reprezentativne selekcije..., čekaju odgovor, nadaju se da će on biti pozitivan.

Prvenstvo Crne Gore je predviđeno da se igra kroz plej-of u kojem bi učestvovala četiri tima.

- To bismo rješavali u hodu. Nadamo se da bismo mogli da drugu polovinu maja iskoristimo za pripreme, pa da onda vidimo postoje li uslovi da se završi prvenstvo i na koji način. Svakako je moguće i da se prvenstvo zaključi finalnim turnirom, nije kasno da šampiona dobijemo ni u julu ili avgustu - ističe Milinić.

Pitanje je šta će biti i sa regionalnom ligom. U A1 takmičenju je završen regularni dio, a fajnl-for (prvobitno planiran za 3. i 4. april) odložen. Ostalo je da se odigra i dvomeč baraža za opstanak između Partizana i Primorja.

Plasman na F4 osigurali su Jug, Mladost, Jadran Carine i Jadran iz Splita. Hrvatske ekipe su prekjuče, i to u nekompletnim sastavima, počeli s plivanjem nakon mjesec i po pauze, crnogorski predstavnik još čeka šta će reći nadležni...

- Ovo nam život znači. Imali smo treninge preko video linka, a sada se opet moramo navikavati na vodu, što je naše prirodno okruženje - kazao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Bonus video: