Ova ekipa ima veliki potencijal

Brguljan je dao tri gola, bio je najbolji igrač u timu Veselina Krivokapića i to na bazenu gdje je postao igrač, pred navijačima koji su mu donedavno skandirali
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2011. 18:11h

Trofej pobjednika Kupa Crne Gore u vaterpolu je prije dvije noći prešao u Budvu, a glavnu ulogu u trileru imao je Darko Brguljan, 20-godišnji igrač Budvana koji je nedavno napustio Primorac i vjerovatno uhvatio posljednji voz da spase sezonu.

Brguljan je dao tri gola, bio je najbolji igrač u timu Veselina Krivokapića i to na bazenu gdje je postao igrač, pred navijačima koji su mu donedavno skandirali...

- Sigurno da nije bilo lako, ali nisam osjećao neki veliki pritisak, jer sam navikao da igram pred takvim ambijentom. Profesionalac sam, morao sam da odradim posao najbolje što mogu i poklopilo se da baš neki moji golovi budu presudni. Ipak, ne bih svoju partiju stavljao u prvi plan, ekipa je ta koja je napravila veliki posao u Kotoru i koja je na kraju najzaslužnija za ovaj trofej - rekao je Darko Brguljan.

Mladi spoljnji igrač Budve priznaje da je u jednom momentu sve izgledalo izgubljeno za njegov tim.

- Primorac je imao veliku prednost, bilo je i 7:3, tada nije bilo lako igrati. Međutim, znali smo da Primorac neće imati snage da odigra do kraja u jakom ritmu. Tako smo pojačavali tempo kako je vrijeme odmicalo i mislim da je na kraju pehar pobjednika Kupa zasluženo stigao u naše ruke.

- Pokazali smo da imamo kvalitet. Ipak, ova ekipa je promijenila sedam igrača u odnosu na prošlu sezonu, logično je da nam treba vremena da se uigramo. Ovaj rezultat je i zbog toga veoma bitan, a siguran sam da Budva ima šta da pokaže i u Evroligi, Jadranskoj ligi i crnogorskom šampionatu - kazao je Brguljan.

Nije, ipak, sve bilo tako idealno u subotu veče na bazenu u Kotoru - svoj šou su imali navijači kotorskog kluba, koji su prozivali bivšeg igrača Primorca.

- Normalno je da navijači izraze svoj stav, na to imaju pravo. Ja sam, međutim, morao da mislim na sebe, na svoju budućnost i sada sam još sigurniji da sam dolaskom u Budvu napravio najbolji mogući potez. Sigurno da nisam očekivao da mi diraju porodicu, to sigurno nisam zaslužio - istakao je Brguljan.

Popović: Brguljan nije trebalo da igra

Predsjednik Odbora za vaterpolo Andrija Popović je istakao da Darko Brguljan nije smio da nastupi, ali gledajući sa sportsko-moralnog aspekta.

„Vaterpolo organizacija mora brzo da odluči da li je to mogao sa pravno-tehničkog aspekta”, rekao je Popović za Radio Kotor.

Popović je podsjetio da je nakon zahtjeva Budve M:tel za odlaganje finalnih duela i saglasnosti Primorca, donio odluku o promjeni termina, uz stav da mogu da nastupe samo igrači koji su to pravo imali u ranijem terminu - 22. i 23. decembra.

Kazao je i da je klubovima ostavljeno da usaglase termine odigravanja utakmica.

„Skupština Vaterpolo i plivačkog saveza donosi odluku o vanrednom prelaznom roku, koji počinje dan poslije odigravanja finalnih utakmica Kupa i u kojem Brguljan postaje član VK Budva M:tel. Kako finalne utakmice nisu odigrane u predviđenim terminima nastaje sportsko-pravna rašomonijada“, kazao je Popović.

Tičić: Sve je regularno

Primorac je uložio žalbu neposredno prije druge utakmice finala Kupa zbog „slučaja Brguljan”, ali Budvani su sigurni da je njihov igrač imao pravo da igra.

- Tako je, uostalom, odlučio Sud za vaterpolo. Svi igrači koji su registrovani na vrijeme su mogli da nastupe u finalu Kupa Crne Gore. Darko je registrovan krajem decembra prošle godine, a mi smo svoje mečeve igrali 5. i 15. januara ove. On je mogao da nastupi i u prvoj utakmici Kupa, ali nismo željeli da ga izlažemo riziku. Sada smo vidjeli da je spreman da se nosi sa pritiskom i zato je igrao - rekao je predsjednik Budve M:tel Aleksandar Tičić.

Primorac: Licenciran je nakon roka

Vaterpolo klub Primorac je juče reagovao saopštenjem zbog činjenice da je Darko Brguljan nastupao u revanšu finala Kupa Crne Gore.

„Dva dana pred utvrđeni termin odigravanja prve finalne utakmice, bez detaljnog sagledavanja stanja, otkazani su utvrđeni termini. No, istovremeno VPSCG donio je odluku da u novim terminima mogu da igraju igrači koji su licencirani do 23.12.2010. godine. I pored toga, u drugoj finalnoj utakmici u sastavu Budve nastupao je Darko Brguljan licenciran nakon tog roka. Upravo zbog toga VK Primorac, pred početak druge finalne utakmice, uložio je žalbu na nastup Darka Brguljana. Smatramo da su očigledno prekršene Propozicije Kupa Crne Gore. Zbog svoje višedecenijske tradicije i uloge koju ima u našem sportu, posebno vaterpolu, te armije navijača, Primorac neće dozvoliti da još jednom bude žrtva birokratskih i interesnih sprega koje, nažalost, ozbiljno ugrožavaju najuspješniji sport u Crnoj Gori”, kaže se između ostalog u saopštenju Kotorana.

Istim povodom reagovali su i navijači Primorca „beštije”, koje takođe ističu da Brguljan nije imao pravo da nastupi u finalnim utakmicama.

Bonus video: