Tešanovićeva bravura obezbijedila medalju!

Rival u borbi za zlato crnogorskim vaterpolistima je Hrvatska - sjutra od 21 čas
101 pregleda 62 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2016. 20:34h

Italija se jednom odbranila od Crne Gore na Svjetskom juniorskom prvenstvu (u prvom kolu kada je bilo 15:15), ali drugi put nije mogla, nije joj pomogla ni očigledna pomoć sudija u posljednjem minutu.

Epilog je najbolji mogući - crnogorski vaterpolisti su u finalu SP, nakon što su u polufinalu savladali "azure" rezultatom 11:10.

"Ništa ne bismo mogli bez ove sjajne publike. Čestitam saigračima i stručnom štabu, ovo je veliki uspjeh, ali se ne zadovoljavamo, idemo na zlato", rekao je Đuro Radović.

Večeras je bilo svega u Podgorici, a Crna Gora je u polufinalu živjela od golova ljevorukih igrača - Đura Radovića i Alekse Ukropine. Pored njih dvojice upisali su se i Savo Ćetković i Branko Franeta.

Tandem Jadrana je dao devet od 11 golova, od čega Radović čak šest...

Igrač utakmice je, ipak, golman Petar Tešanović, koji je na sudijsku neppravdu i dva svirana kontrafaula našem timu u posljednjih 45 sekundi odgovorio - perfektnom odbranom u posljednjim sekundama meča kada je Italija preko Gaetana Bavijere s dva metra prokockala šansu da stigne do peteraca.

"Čitavu utakmicu smo vodili i nisam mogao da dozvolim da odemo u peterce", rekao je kroz osmjeh Tešanović.

Ali, ovo je zaslužena pobjeda Crne Gore, a sjutra od 21 čas u finalu je rival Hrvatska, koja je u polufinalu pobijedila Mađarsku rezultatom 21:17.

"Izuzetno teška utakmica, kao što smo i očekivali. Italija je zasluženo tu gdje jeste, zasluženo je pobijedila Srbiju, prvaka Evrope. Bilo je teško, vodili smo čitavu utakmicu, držali smo igru i rezultat u svojim rukama. U finalu igramo sa odličnim Hrvatima, o njima najmanje znamo, nismo igrali sa njima ove godine. Imaju prepoznatljiv stil igre, i probaćemo da se priviknemo. Momci imaju srce i znanje, odigraćemo najbolje što možemo, i nadam se da ćemo matirati Hrvate", rekao je selektor juniora Veljko Uskoković.

Crna Gora - Italija 11:10 (4:3, 3:2, 2:3, 2:2)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 1.500. Sudije: Kolominjas (Španija), Polihronopulos (Grčka). Igrač više: Crna Gora 6 (3), Italija 9 (4).

Crna Gora: Tešanović (10 odbrana), Franeta 1, Ćetković 1, Saveljić, Matković, Dragović, Ukropina 3, Mijušković, Radović 6, Banićević, Krivokapić.

Italija: Nikozija, Bavijera 1, Gavaci 1, Navara 1, Gvidi, Makioni 2, Pjombo 1, Manci 3, Novara, Di Martire 1, De Mikelis (10 odbrana).

Bonus video: