Makedonija: Ponoviće se glasanje na jednom mjestu, moguća promjena rezultata izbora

DIK je prihvatila prigovor albanskog pokreta Besa koji je tvrdio da toj ženi nije bilo dozvoljeno da glasa jer je prema pogrešnoj evidenciji već glasala
54 pregleda 0 komentar(a)
Makedonija, izbori, Foto: Reuters
Makedonija, izbori, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2016. 10:24h

Makedonska Državna izborna komisija poništila je danas rezultate glasanja na jednom biračkom mjestu i naložila ponavljanje izbora na tom mestu pošto je prihvatila prigovor da je jedna žena bila spriječena da glasa na parlamentarnim izborima u nedjelju.

Ponovljeno glasanje na biračkom mjestu sa samo 800 birača u Gostivaru moglo bi eventualno da promijeni rezultat izbora s obzirom na to da je on veoma tijesan - 51:49 mandata, u korist vladajuće VMRO-DPMNE, prenosi Rojters.

DIK je prihvatila prigovor albanskog pokreta Besa koji je tvrdio da toj ženi nije bilo dozvoljeno da glasa jer je prema pogrešnoj evidenciji već glasala.

VMRO-DPMNE najavila je da će se žaliti na odluku izborne komisije. Administrativni sud treba da odluči o žalbi u roku od 48 sati.

Ispred zgrade DIK, sinoć i večeras se okupilo oko 1.000 pristalica VMRO-DPMNE koji su protestovali tvrdeći da pobjedu nihove partije pokušavaju da ukradu opozicija i zvaničnici komisije.

Državna izborna komisija sjutra će u 11 časova nastaviti sjednicu na kojoj će razmotriti posljednji prigovor SDSM.

Bonus video: