Uhapšena kriminalna grupa iz Beograda osumnjičena za krijumčarenje kokaina

5 komentar(a)
kokain Beograd, Foto: Mup.gov.rs
kokain Beograd, Foto: Mup.gov.rs
Ažurirano: 15.12.2016. 11:58h

Policija je uhapsila osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu iz Beograda koja se sumnjiči da je duži vremenski period krijumčarila kokain iz Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate, u Dubai, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je navedeno, tokom akcije policija je zaplijenila 238 paketića kokaina pripremljenih za dalji transport i prodaju.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su I.R. (28) i J.P. (41) - kod koje je pri hapšenju na Aerodromu "Nikola Tesla" pronađeno oko 100 grama kokaina u 97 paketića.

Uhapšeni su i N.K. (28), B.R. (26), Dj.P. (42), J.L. (41), T.Ž. (57), N.P. (24) - kod koje je pronađen jedan paketić sa kokainom, dok je osumnjičeni pripadnik te kriminalne grupe M.R. (46) uhapšen u septembru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kada je kod njega pronadjen kokain.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, poslije čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Dodaje se da je u stanovima na više lokacija u Beogradu policija zaplijenila 140 paketića kokaina, namijenjenih daljem transportu i prodaji.

Bonus video: