Vučić: Nisam dao dva miliona da vidim Obamu

"Zato građani Srbije treba da budu apsolutno spokojni. Neka se prepiru oko toga gdje sam ga vodio, u ovu ili onu kafanu", rekao je Vučić
59 pregleda 17 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.11.2016. 14:48h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije platio dva miliona dolara kako bi se sastao sa predsjednikom SAD Barakom Obamom.

"Nisam im dao ni dinara. Zamislite da ja njima dam dva miliona dolara ili bilo čega. To je nevjerovatno. Svakome kome padne napamet u ovoj zemlji on nešto izmišlja", kazao je Vučić novinarima u Ćupriji poslije otvaranja kineske fabrike "Eurofiber".

Na pitanje novinara kako komentariše pisanje medija u Americi o njegovoj vezi sa Rudijem Đulijanijem, savjetnikom novoizabranog predsednik SAD Donalda Trampa, Vučić je rekao da ne zna kako će "ovi ovdje" da prihvate da je "dobar sa nekim Trampovim ljudima" pošto su lagali narod kako nikoga ne poznaje iz Trampovog štaba.

"Moj posao je da, kao predsjednik vlade, radim ozbiljno i odgovorno i da Srbija može da razgovara sa svima i da gradi što je moguće više prijateljskih odnosa. Ja ne obećavam kule i gradove u zavisnosti od toga ko pobijedi na nekim drugim izborima ali da li ćemo imati dovoljno znanja, pameti i mogućnosti da tom timu pristupimo, da imaćemo uvijek i prije nego drugi. Zato građani Srbije treba da budu apsolutno spokojni. Neka se prepiru oko toga gdje sam ga vodio, u ovu ili onu kafanu", rekao je Vučić.

On je kazao da je ono što je izvjesno to da je Đulijani prvi među velikim svjetskim liderima koji su podržali projekat "Beograd na vodi", i da ne očekuje ništa ni od koga.

"Očekujem samo od našeg rada i ono što mi možemo da napravimo u našoj zemlji. Zamislite da je neki od ovih stručnjaka što mi sole pamet svaki dan imao neku vrstu takvog kontakta, ne bismo mogli da živimo od njih. Moj odgovor je ne računajte na to. Imaćemo dobre kontakte ali je mnogo važnije šta ćemo i da radimo", rekao je Vučić.

Bonus video: