Albanija: Uhapšene četiri osobe zbog regrutovanja članova ID

Četiri osumnjičene osobe uhapšene su danas nakon što su petorica Albanaca i 11 stranih državljana ispitana i puštena na slobodu u okviru regionalne operacije kojom su obuhvaćeni i Kosovo i Makedonija
1 komentar(a)
Albanija, Foto: Shutterstock
Albanija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.11.2016. 18:53h

Albanska policija saopštila je danas da je uhapsila četiri osobe zbog regrutovanja članova Islamske države (ID) i finansiranja pobunjeničkih grupa u Siriji, javlja AP.

Četiri osumnjičene osobe uhapšene su danas nakon što su petorica Albanaca i 11 stranih državljana ispitana i puštena na slobodu u okviru regionalne operacije kojom su obuhvaćeni i Kosovo i Makedonija.

Osumnjičeni su optuženi da su regrutovali ljude za odlazak u Siriju da bi se tamo pridružili ekstremistima ID, kao i da su podržavali finansijsku tu grupu i podsticali mržnju, a te optužbe bi mogle da im donesu doživotnu robiju.

Uprkos pozivima vjerskih lidera da se ne pridružuju pobunjeničkim grupama u Siriji, vjeruje se da se veliki broj Albanaca pridružio islamističkim ekstremističkim grupama u Siriji i Iraku, zaključuje američka agencija.

Bonus video: