Peskov: Ne znamo ništa o protjerivanju ruskih državljana iz Srbije

Moskovski dnevnik Komersant piše da je u odnosima Moskve i Beograda nastao skandal bez presedana u postsovjetskoj istoriji, koji je posjetom Beogradu rešavao Patrušev
64 pregleda 1 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.10.2016. 14:08h

Portparol predsjednika Rusije Vladimira Putina, Dmitrij Peskov danas je izjavio da Kremlj ne zna ništa o situaciji vezanoj za navodno hapšenje ruskih državljana u Srbiji i njihovu deportaciju koja je uslijedila, a o kojem su javili pojedini mediji, prenosi TAS S.

Beogradski list "Danas" juče je pozivajući se na krugove bliske vrhu vlasti u Srbiji pisao da je nekoliko ruskih državljana protjerano je iz Srbije, zbog učešća u pripremama terorističkih akcija u Crnoj Gori.

"Ne, ništa nam nije poznato", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše takve informacije u štampi, kao i povod za posjetu sekretara Savjeta za nacionalnu bezbjednost Rusije Nikolaja Patruševa Beogradu.

"Patrušev dosta aktivno sarađuje i komunicira sa svojim kolegama u inostranstvu. Znate da ima aktivnu komunikaciju u raznim zemljama svijeta. Uzimajući u obzir poseban karakter naših odnosa sa Srbima, naravno, potpuno je normalno da dolazi do razmjene posjeta. Naravno, uglavnom se razmatraju bilateralni odnosi i situacija u regionu", rekao je Peskov, prenosi Tas.

Moskovski dnevnik Komersant piše danas da je u odnosima Moskve i Beograda nastao skandal bez presedana u postsovjetskoj istoriji, koji je posjetom Beogradu rešavao Patrušev.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kao ni Ministarstvo vanjskih poslova Rusije nisu do sada odgovorili na pitanje agencije Beta da li je tačno da je protjerano nekoliko ruskih državljanina i da li je Patrušev iz tog razloga boravio u Beogradu.

Bonus video: