Dodik dolazi na saslušanje u Tužilaštvo BiH na sporedni ulaz

Izvor BN televizije tvrdi da će Dodik u Tužilaštvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, na čemu je insistirao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, zbog bezbjednosnih razloga, odnosno bojazni da bi Dodik, prema podacima MUP Republike Srpske, mogao biti izložen snajperskoj vatri
60 pregleda 16 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Reuters
Milorad Dodik, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2016. 16:37h

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, pojaviće se do kraja sedmice u Tužilaštvu BiH kako bi dao izjavu u vezi organizovanja refrerenduma u Srpskoj. Saznaje ovo BN televizija iz izvora u Tužilaštvu BiH.

Izvor BN televizije tvrdi da će Dodik u Tužilaštvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, na čemu je insistirao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, zbog bezbjednosnih razloga, odnosno bojazni da bi Dodik, prema podacima MUP Republike Srpske, mogao biti izložen snajperskoj vatri.

Dodik bi, ukoliko se pojavi pred Tužilaštvom BiH, mogao biti saslušan i kao osumnjičeni u predmetu „Stanari“.

Izvor BN televizije tvrdi da je Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu o tome kako je zemljište vrijedno desetine miliona maraka, poklonjeno Rudniku i Termo-elektrani Stanari, odnosno njenom vlasniku.

Sve je urađeno na osnovu procjene vještaka da se radi o zemljištu čija je vrijednost nula KM, iako je u pitanju skoro 300 hektara zemljišta pod lignitom, javlja BN televizija.

Dodik je u ovom predmetu osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

Bonus video: