Pojavila se prva fotografija Gruevskog nakon bjekstva

Pored Gruevskog se na fotografiji vidi čovjek koji liči na Aleksandra Trajkovskog, odbornika VMRO DPMNE u skopskoj opštini Gazi Baba, kojem se sudi u jednom od slučajeva Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore
146 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gruevski, Foto: Makfax.com.mk
Nikola Gruevski, Foto: Makfax.com.mk

Makedonski mediji objavili su danas poslije podne fotografiju na kojoj se vidi odbjegli bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski kako šeta Budimpeštom.

Prva fotografija Gruevskog poslije bjekstva u Mađarsku pojavila se na društvenim medijima mjesec dana nakon što je ilegalno napustio Makedoniju, a za sada se ne zna autor i kada je napravljena

Makedonska agencija Makfaks navodi da je dio mađarskih novinara podijelio fotografiju Gruevskog na Fejsbuku i Tviteru, uz napomenu da je napravljena u centru Budimpešte, u dijelu grada u kojem najčešće borave turisti.

Dodaje se da se pored Gruevskog na fotografiji vidi čovjek koji liči na Aleksandra Trajkovskog, odbornika VMRO DPMNE u skopskoj opštini Gazi Baba, kojem se sudi u jednom od slučajeva Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Nikola Gruesvki, koji je u Makedoniji osuđen na dvije godine zatvora i protiv koga se vodi još nekoliko sudskih postupaka, pobjegao je iz Makedonije 11. novembra i za samo desetak dana u Mađarskoj dobio azil.

Bonus video: