Novi jači potres u Skoplju

Kako prenosi Rojters, očevici navode da je potres izazvao paniku među stanovnicima kao i da su se na pojedinim zgradama pojavile pukotine na zidovima
72 pregleda 0 komentar(a)
Zemljotres, Foto: Shutterstock
Zemljotres, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.09.2016. 15:00h

U Skoplju se danas u 15.10 sati osjetio novi jači zemljotres jačine pet stepeni Rihterove skale posle dva slabija potresa koja su jutros uznemirila građane glavnog grada Makedonije.

Epicentar novog potresa bio je sedam kilometara istočno od Skoplja, javlja Evropski mediteranski seizmološki cenatr, prenosi MIA.

Kako prenosi Rojters, očevici navode da je potres izazvao paniku među stanovnicima kao i da su se na pojedinim zgradama pojavile pukotine na zidovima.

Ni makedonska policija, kao ni lokalni mediji nemaju za sada izvještaje o eventualno povrijeđenima ili većoj šteti, navodi Rojters.

Građane Skoplja su jutros prvo uznemirila dva zemljotresa, jačine od 3,9 i 2,8 stepeni Rihterove skale, saopštila je makedonska seizmološka služba.

Prvi, jači potres se dogodio jutros u 6,58 časova, a drugi, slabiji, samo minut kasnije, navodi se u saopštenju, prenijela je agencija MIA.

Skoplje je 1963. godine pogodio jak zemljotres u kome je stradalo 1000 ljudi.

Bonus video: